21 Mayıs 2008 Çarşamba

Başvuru Tarihleri

2008 Öss başvuru tarihleri henüz açıklanmadı fakat şubat ile mart ayları arasında olacağı biliniyor öss ye katılım ücreti 40 ytl öss ile birlikte yds ye katılacak öğrencilerin 50 ytl yatırması gerekiyor sınavsız geçiş yapacak olanlar ise sadece 10 ytl yi bankaya yatırıp başvuru yapmalılıar.Yapı Kredi ve Ziraat bankası şubelerinde ücretleri yatırabilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

20 Mayıs 2008 Salı

Öss Sonuçları ve Diğer Bilgiler

2008 Öss sonuçları ve diğer sınavlarla ilgili sonuçlara sitemizden ulaşabilirsiniz.Öss'nin yaklaştığı şu günlerde üniversite adaylarını büyük bir heyecan sarmış olsa gerek.Bu heyecan sınavın bitmesiyle tabiki bitmiyor bunun ardından öss sonuçları,kazananlar için öss tercih sonuçları,yurtkur,burs sonuçları gibi bir sürü eleme yönteminin sonuçları bekliyor bu sonuçlara ve bu sonuçların açıklanacağı tarihlere ileride sitemizden ulaşabilirsiniz.Öss ile ilgili puan hesaplama yöntemleri taban puanlar çok yakında sitemizde mevcut olacak.
Öss başvuruları için son gün 7 NİSAN unutmayınız!


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Öss Başvuruları Sona Erdi

3 mart ile 7 nisan arasında süren öss başvuruları sona erdi ve ösym başvurular hakkındaki ilk açıklamaları yaptı.
2008 öss'nin avantajları hakkında bir çok yazı yazıldı ve bir çok şey söylendi fakat hiçte beklenildiği gibi olmadı.2008 öss'ye geçmiş yıllara göre daha az adayın başvuracağı düşünülüyordu ancak bu yılda ösym bürolarında yığılma oldu.Geçmiş yıllarda 1.7 milyon ile 1.8 milyon kişinin başvurduğu biliniyor bu yıl ise bu rakamın oldukça düşüceği tahmin ediliyordu fakat büyük bir değişme olmadı ve önceki yıllara göre 100.000 kadar azalma olduğu öğrenildi.Bu yıl öss ye giren sayısının 1.643.000 kişi olduğunu açıklayan ösym geçmiş yıllara göre 100.000 azalma olduğunu belirtti ve bu durum bir çok kişinin planlarını alt üst etti.
Öss sonuçlarınıda etkileyecek olan başvuru sayısı bu yıl öss ye hazırlananları hayal kırıklığına uğrattı.
2008 öss nin avantajlarının şimdilik düşük olduğunu görmüş olduk fakat bu durumun ne kadar önemli olduğunu öss sonuçlarının açıklandığı gün öğreneceğiz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Öss Sonucu

Ülkemizde öss ye girecek tam 1.640.000 kişi var peki bu üniversite adayları için öss herşey mi?Aslına bakarsanız Türkiyede öss herşey çünkü öss ye girmeden üniversite okumanın imkanı yok gibi bişey tabi üniversite okumadan iş bulmanın imkanıda yok gibi..Öss sonucu adaylar için yeni bir hayat başlangıcı demek oluyor liseyi bitirmiş bir çok öğrenci adayı bu sınava giriyor ve üniversiteli olmayı düşlüyor bu da demek oluyor ki öğrenciler için öss sonucu herşey! 1.640.000 kişinin beklediği öss sonuçları ne zaman açıklanır?İşte bu sorunun cevabını sadece ösym biliyor çünkü her yıl belirli bir gün söyleyemiyorlar ve doğal olarak adayların heyecanını arttırıyorlar bu ama geçmişe bakarak bu konu hakkında bir yorum yapabiliriz.Her yıl öss nin ardından 1 ay sonra yada 1.5 ay sonra kadar öss sonuçları açıklanır buna son yıllarda ösym nin daha hızlı çalıştığınıda eklersek bu yıl daha da kısa sürebileceğini söyleyebiliriz.Bekleyelim görelim bu yıl ösym bizleri ne kadar bekletecek...


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

22 Şubat 2008 Cuma

Yurtdışında burslu eğitim fırsatı

Uluslararası Öğrenci Değişim Programı (ISE) tarafından organize edilen ve çeşitli ülkelerdeki özel liselerde burslu eğitim fırsatı sunan seçmeler, 16-17 Şubat tarihlerinde yapılacak. Yapılan açıklamada, ABD, Kanada, İngiltere, İsviçre, Malta, İrlanda, Almanya, Fransa ve Avustralya'daki özel liselerde burslu eğitim için 16-17 Şubat tarihlerinde İstanbul Ramada Hotel'de seçme yapılacağı bildirildi.

ISE danışmanları ve okul temsilcilerinin katılımıyla ücretsiz bilgilendirici seminer ve bursluluk mülakatlarının yapılacağı ifade edilen açıklamada, bu mülakatlar sonucunda çeşitli ülkelerdeki okulların, gelecek yıl burslu olarak kabul edecekleri Türk öğrencilerini seçecekleri ifade edildi.

Açıklamada, başvurular için ''0 212 343 20 57'' numaralı telefondan detaylı bilgi alınabileceği belirtildi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

MEB İnternet TV Yayın Hayatına Başladı

"Bu site örgün ve yaygın eğitimdeki öğrencilere ders destek materyalleri sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Yeni ilk ve orta öğretim programlarına uygun ders materyalleri hazırlanmakta olup hazırlıkları bitenler bu sitede yayınlanacaktır.

Öğretmen ve velilere yönelik kişisel ve mesleki gelişim programları, eğitim programları, belgeseller, okul öncesine yönelik programlar, çizgi film ve masallar, çeşitli slayt filmleri ve fotoğraflarda bu sitede yer almaktadır."

mebin yeni projesi internet tv için aşşağıdaki linki kullabilirsiniz.



http://internettv.meb.gov.tr

internet tv için media playerinizin yüklü olması gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

10 Şubat 2008 Pazar

E-okul sistemi OKS Tercih Başvuru Hakkında Kısa Bir Bilgi

E-okul sistemi OKS Tercih Başvuru Hakkında Bilgi almak için aşşağıdaki linki kullanabilirsiniz

SinavIslemleri/BasvuruIslemleri
Dikkat edilmesi gereken noktalar
(*) OKS Sınavı Başvuru işlemleri sırasında verilen “Güvenlik Kayıt No” değerini girmelisiniz.
Dikkat: Güvenlik Kayıt Numarasını kaybettiyseniz öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası’ nı öğrenebilirsiniz.

Tercih Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra elektronik onay işleminin tamamlanması için öğrencinizin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne başvurarak e-Okul sisteminden onaylama işlemini yaptırınız.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

2 Şubat 2008 Cumartesi

e-OKUL RAPOR ALMA YARDIMI

e-okul bilgi sistemine http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden “Giriş Kodu” ,
“Kullanıcı Adı” ve “Şifre” yazılarak girildiği bilinmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada ve daha sonra milli eğitim bakanımız sayın Hüseyin çelik'in sözlü açıklamasında, e-okul uygulamasına resmi ve özel okulların yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarının ve özel ilköğretim okullarınında dahil olacağı bildirildi.
Bakan Hüseyin Çelik, "e-Okul Uygulaması" konusunda yayımladığı genelgede, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini "web tabanlı" yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.


"e-Okul uygulamasında" öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.
Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul sistemine ilişkin MEB genelgesi

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
b) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği

2006-2007 öğretim yılı kayıt döneminde 5 ilde (Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir) pilot uygulaması yapılan e-kayıt sisteminin 2007-2008 öğretim yılında e-oku sistemi içerisinde ülke genelinde uygulanması kararlaştırılmıştır.

2006-2007 öğretim yılı II. döneminde ilköğretim okullarımızda e-okul uygulaması ile okul ve öğrenci bilgileri detaylı bir şekilde elektronik ortamda tutulmaktadır. Uygulamadan sonra okula kayıt ve nakil işlemleri e-okul üzerinden yapılmaktadır.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince ilgi (a) yönetmeliğin 16. maddesi gereği "Öğrenci Yerleştirme Komisyonu" mayıs ayı içerisinde kurularak, öğrencilerin oturdukları yere en yakın okula yerleştirmeleri için kayıt alanlarını belirledikten sonra ilgili okul müdürlüklerine duyurusunu yapacaklardır. Bu planlama, 6. sınıfı bulunmayan okulların 5. sınıfını bitiren öğrencilerin hangi okula gideceğini de kapsayacaktır.

6, 7 ve 8. sınıfı bulunmayan okullarda 5. sınıfı bitiren öğrencilerin isim listesi 5. sınıfı bitirdiği okulun müdür/müdür yetkili öğretmeni tarafından 6. sınıfı planlanan okula bildirilecektir. 6. sınıfı planlanan okul isim listesini aldıktan sonra nakil için gerekli olan işlemi yapılacaktır.

İlgi (a) Yönetmelik 17-a maddesi hükümleri doğrultusunda, Valiliklerce onaylanan yıllık çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde yeni kayıtlar, 1 Haziran 2007 tarihinden itibaren öğrenci velisi tarafından doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edilerek, "Öğrenci Yerleştirme Komisyonu" kararı doğrultusunda, e-okul sisteminde aday kayıt bölümüne geçici kayıtlarını yapacaklardır.

Şehit, malul ve muharip gazi çocukların talepleri halinde istedikleri okula kayıt yapılacaktır.

İlgi (a) Yönetmeliğin 16. maddesi doğrultusunda okulun kontenjanın dolmaması halinde, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, anasınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın işyerlerinin bulundupu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri değerlendirilecektir.

Bilgilerinizi ve yukarıda belirtilen hususların uygulanmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, kayıtların mutlaka e-okul sistemi üzerinden yapılması, ilgi (b) yönetmeliğin 16. maddesi; "Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz" hükmü gereği öğrenci velilerimizden kayıt sırasında hiçbir surette zorla bağış istenilmemesi hususlarında gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

25 Ocak 2008 Cuma

E-Okul Karne Notları

E-okul notları tüm yurtta neredeyse tamamlandı.İlköğretim okulları ve liselerde okuyan öğrenciler, 25 Ocak Cuma günü karne almaya hazırlanıyor. Öğrenciler ve öğretmenler, yaklaşık 5 ay süren ders maratonunun yorgunluğunu, iki haftalık dinlenmeyle atmaya çalışacaklar.Kimse karnem zayıf diye üzülmesin dünyanın sonu değil herkese başarılar dilerim veliler karnede zayıf görmek çocuğunuzun tembel olduğu anlamına gelmez. lütfen çocuklarınız üstünde çok fazla baskı yapmayın.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

23 Ocak 2008 Çarşamba

e-Okul Sistemi

e-Okul sistemi içerisine T.C. Kimlik Numarası değiştirme (Kurum işlemleri / Bilgi Giriş İşlemleri / T.C. Kimlik No. Değiştirme) bölümü eklenmiştir. Geçici numarayla kayıtlıyken yeni numara alan ya da T.C. Kimlik Numarası sehven hatalı girilen öğrenciler için bu bölüm kullanılacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okullar Karne Döküm İşlemleri

e-Okul sistemi içerisine; Karne işlemlerini bitiren okullar mutlaka sistem üzerinden Karne ve döküm işlemleri tamamlandı seçeneğini seçerek kayıt etmelidirler. Aksi takdirde sistemde karnesini almayan okullar listesinde görülür.

Okullar karne döküm işlemlerini en geç 23/01/2008 Çarşamba günü tamamlamaları gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Uygulaması Veri Giriş İşlemleri

e-Okul sistemindeki okul müdürleri, İLSİS' ten alınmaktadır. Kadrolu okul müdürünün diğer bir okulda müdür vekili olarak görevlendirilmesi, aynı okula diğer bir okul müdürünün vekaleten görevlendirilmesi gibi durumlarda okulda birden fazla okul müdürü görülmektedir. Bu durumda, e-Okul sisteminde görülen müdür adında karışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında; okul listesinde görülmesi gereken müdürün en son görev/görevlendirme tarihi ile diğer müdürün en son görev/görevlendirme tarihi karşılaştırılmalıdır. e-Okul sistemi görev/görevlendirme tarihi en büyük olan müdürü okul müdürü olarak e-Okul sisteminde göstermektedir.


Dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta, okul müdürünün görev/görevlendirme kaydı dışında müdür olarak atandığı okul için, Ders Tamamlama İşlemleri bölümünde kaydı olmamalıdır. Varsa da bitiş tarihi dolu olmalıdır.

Örnek 1: Ali ÖZTÜRK, Atatürk İlköğretim Okulunda kadrolu okul müdürüdür ve 24/10/2007 tarihinde atanmıştır. Veli TÜRK' te aynı okula 19/10/2007 tarihinde müdür vekili olarak görevlendirilmiştir. Bu durumda e-Okul' da müdür adı bölümünde görevlendirme tarihi büyük olan Ali ÖZTÜRK, müdür olarak görülür. Görevlendirmesi yapılan müdür vekili görünmez. Veli TÜRK' ün okul müdürü olarak görülebilmesi için 24/10/2007 tarihinden daha büyük bir tarihle görev/görevlendirme kaydı olmalıdır.

ALİ ÖZTÜRK --- 24/10/2007 ------Atatürk İlköğretim Okulu (KADROLU MÜDÜR)
VELİ TÜRK ---- 19/10/2007 ---Atatürk İlköğretim Okulu (GÖREVLENDİRME MÜDÜR VEKİLİ)

Örnek 2: Yukarıdaki örnekte Veli ÖZTÜRK' için Atatürk İlköğretim Okulunda müdür vekili olarak atanmadan önce yapılmış bir DERS TAMAMLAMA KAYDI varsa onun bitiş tarihi de girilmelidir. Zaten okul listesinde müdür olarak görüneceği için ders tamamlama bilgisine ihtiyaç kalmayacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul Sisteminde Karşılaşılan Sorunlar

Eğitim - Öğretimde önemli bir gelişme olan; Okul Yönetim Sistemi ve Bakanlık Bilgi Sistemi olarak yürütülen e-okul projesinin sağlıklı ve kararlı bir şekilde yürütülebilmesi için tüm okul müdürlerinin ve yetkililerinin titizlikle takip etmeleri gerekmektedir. e-okul sistemini kullanırken karşılaşabileceğiniz tüm sorunların cevabına ulaşabilmek için aşağıdaki linki lütfen tıklayınız...
http://e-okul.meb.gov.tr/e-Okul-SSS.pdf


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

21 Ocak 2008 Pazartesi

İnternet ihbar hattı

İhbar hattı projesi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “İnternetin Bilinçli Kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi” kapsamında yürütülen bir faaliyettir.

İnternet ihbar hattı internette yer alan her türlü zararlı içeriğe ilişkin şikâyetin alınacağı, değerlendirileceği bir birim olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İnternet ihbar hattı öğrencilerimize, öğretmenlerimize tüm vatandaşlarımız ile resmî birimlerimize açıktır.

İnternet ihbar hattı internet ortamında yer alan zararlı içeriğin ihbar edilmesini sağlama amacıyla kurulmuştur. İnternet içeriğiyle ilgisi olmayan bildirimler dikkate alınmayacaktır.

Neleri İhbar Edeceğiz?
İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri, çevrimiçi olduğunuz bir sitede yer alan zararlı içeriğe sahip web sayfalarını aşağıdaki formu doldurmak suretiyle ihbar edebilirsiniz.

İnternet ihbar hattı


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Devamsızlık Modülü

OOS den E-Okula Devamsızlık gönderme modülü eklendi
Nasıl Indiriliyor ? 212.175.12.134/program/oos_1.exe linkine tıklayınEkrana gelen pencerene çalıştırı seçin sonra OOS Programını açın
8 İletişim -> E-Okul İşlemleri menüsünden E-Okul moldülüne çalıştırın
Günlük Devamsızlıkları E-Okula Gönder sekmesine gelinDevamsızlığı Liste butonuna tıklayın sonraDevamsılık Bilgisini gönder butonuna tıklayın
Sonra Arkanıza yaslanın ve E-Okula devamsızlıkların gidişini izleyin
Geçmiş yıl notları ve Ağırlıklı yılsonu notalrı ile ilgili çalışmamız devam etmektedir. Yakında oda yayınlanacak (Şuan Test Ediyorum çokyakında yayınlanacak)
Not : okulunuzda 1den fazla bilgisayarda e-okul işlemi yapıyorsanız her bilgisayarda bu işlemi yapmanız gerekecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul kapsamındaki duyurular

E-Okul Projesinde Özel Okullar ile Ortaöğretim kurumları için Sınav Bilgileri ekranı kullanıma açılmıştır. Ortaöğretim okullarımız ile Özel okullar sadece 2007 yılında DPYB ve OKS sınavına girecek öğrencilerin veri girişini yapacaklardır.Diğer öğrencilerin veri girişi şimdilik yapılmayacak ve bununla ilgili ekranlar ileride kullanıma açılacaktır. E-Okul a bilgisi girilmeyen öğrenci DPYB ve OKS sınavına müracaat edemeyecektir. Bu yüzden Özel okul ve Ortaöğretim okullarımız kendi okullarında sınava girecek öğrencileri tespit ederek Sınav Bilgileri ekranında veri girişlerini yapacaklardır. Sisteme mevcut İLSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılacaktır. Bilgi girişi 19 Şubata kadar bitirilecektir. Sınava başvurular başladıktan sonra öğrenci internet üzerinden başvuruya girince okulların E-Okul da girdiği veriler otomatik olarak başvuruya yansıyacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

17 Ocak 2008 Perşembe

Online Haber Modülü

Online Haber Modülü : Çok kullanıcılı ve editör sistemine dayalı bu haber sistemi ile konu ile ilgili öğrencilerinizden oluşturulmuş bir grupla okul gazetesi oluşturabilirsiniz. Bu sistemde öğrenciler günlük okuldan, ilçeden yada ülkeden derledikleri haberleri çeşitli başlıklar altında yayınlayabilirler. Kendilerine ana yönetici tarafından verilecek olan editör adı ve şifre ile sisteme giriş yapacak olan bu editörler sadece haber bölümü için yetkili olabilecek ve düzenleme yapabilecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Okul Arkadaşım

Online Okul Arkadaşım : Bu modül okulunuzdan mezun olan tüm öğrencilerin yıllık olarak arşivlenmesini amaçlamaktadır. Okulunuzdan mezun olan öğrenciler ileriki yıllarda bu modül üzerinden diğer arkadaşlarıyla mesajlaşmaya ve görüşmeye devam edebilirler. Tıpkı bir yıllık gibi mezun olurken her öğrencinin dilerse diğer öğrenci için notlar yazabileceği bir sistemdir. Bu sistem istenirse sadece okul öğrencileri için istenirse tüm site ziyaretçileri için açık bir duruma getirilebilir. Mezun öğrenciler için bir nevi yıllık görevi yapan sistem içerisinde resim ekleme , mesajlaşma , yıla göre okul arkadaşı arama , öğretmene mesaj gönderme gibi çeşitli fonksiyonlar bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde okul arkadaşları birbirinden kopmamış olacak iyi durumda olan öğrenciler diğerlerine yardımcı olabilecektir. Benzer web sayfalarına yıllık ödemeler yaparak okul arkadaşlarına ulaşan öğrenciler için ücretsiz yada ücretli sunabileceğiniz bu hizmet öğrencileriniz tarafından çok benimsenecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Devamsızlık modülü

Online Devamsızlık modülü : Bu Modül sistem yöneticisi tarafından yada sistem yöneticisinin yetki verdiği bir kullanıcı tarafından yönetilir. Öğrencilerin devamsızlıkları günlük yada haftalık olarak toplu yada bireysel olarak sisteme eklenir. Bu modül eğer eklenti modülü kurulu ise kullanılmayabilir. Devamsızlıklar sistem yöneticisi tarafından otomatik olarak yüklenecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Not Modülü Eklenti

Online Not Modülü Eklenti : Bu Modül eklenti sadece belli okul programlarını kullanan okullarda geçerlidir. Okul programından alınan örnek dosya incelenir ve eğer çalışması mümkün ise bu modül eklentisi sisteme eklenir. Bu eklenti ile not ve devamsızlık bilgileri öğretmenler tarafından tek değil Ana yönetici tarafından okul programından direk web sayfasına online olarak bir kerede yüklenir. Mevcut okul programlarının sadece bir kısmı bu modül tarafından desteklenmemektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Not Modülü

Online Not Modülü : Bu modül 2 bölümden oluşur.
-Birinci bölümde okul öğretmenleri için oluşturulmuş öğretmen girişi bulunmaktadır. Bu bölümde öğretmenler sistemde dersine girdiği öğrencilerin bireysel yada bütün sınıfın not tablolarını görürler ve üzerinde değişiklik yaparlar. Yeni yazılı ve sözlülerin girişlerini ister toplu sınıf tabloları üzerinden isterlerse bireysel öğrenci tablolarından yazarlar. Öğretmenler ayrıca bireysel öğrenci tablolarında öğrenciler için yorumlar yazabilirler.

-İkinci Bölüm veli giriş sistemini oluşturmaktadır. Bu bölümde veliler kendilerine okul tarafından (Bizim Her öğrenci için hazırlayacağımız ) verilmiş olan öğrenci no ve veli şifre ile sisteme giriş yaparlar . Velisi bulundukları öğrencinin not durumunu Eğer gerekli modül yüklü ise devamsızlık durumunu öğrenirler.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Web Yönetim Modülü

Online Web Yönetim Modülü : Bu modül ile sizin için hazırlanmış olan web sayfanızı hiçbir teknik bilgiye gerek duymaksızın kolayca güncellemenizi sağlamaktayız. Online olarak yönetilen bu yönetici bölümü Parola korumalıdır ve bir kullanıcının kullanması için tasarlanmıştır. Web sayfanızın içerisindeki ve sizin tarafınızdan seçilen tüm içerikler bu modül yardımıyla yönetilir. Siteniz için içerik belirleme imkanı size verilmiştir. Çünkü E-Okul bir kez hazırlanmış ve isteyenlere satılan bir hazır portal sistem değildir sizin istekleriniz doğrultusunda hazırlanan bir sistemdir. Okulumuz , Kadromuz , Faaliyetlerimiz , başarılarımız ,Önerileriniz , Anket sistemi , Resim galerisi , duyurular ve haberler v.b. tüm bölümlerde ihtiyaç duyacağınız tüm işlemler online gerçekleşir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul Nasıl Çalışır

E-Okul Nasıl Çalışır : E-Okul sistemi sizin için hazırlanmış yazılım içeren bir web sayfasına dayanmaktadır. Sistem için öncelikle web sayfası isminiz ve alanınız alınır daha sonra E-Okul sisteminin kurulması gerçekleşir . E-Okul çeşitli modüllerin birleşiminden oluşmaktadır. Bu modüllerin sizin ihtiyacınız doğrultusunda birleşmesiyle kusursuz bir yönetime ulaşılır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul’u Kullanmak

E-Okul’u Kullanmak : E-Okul sistemi kendisine yapılan birçok eklentisine rağmen çok basit bir yönetim şekline sahiptir. E-Okulu okuma yazma bilen her birey bilgisayar kullanmasını çok iyi bilmese de rahatlıkla kullanabilir. Sistem kurlum aşamasında her modül için ayrı ayrı hazırlanmış görsel anlatım cdleri gerekli sayıda kopya oluşturularak kişilere verilir. Gerek duyulması halinde teknik destek ,paketi kullanmakta olan tüm okul personeline ve velilere gerek telefonla gerekse e-mail ile verilmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul’un Amacı

E-Okul’un Amacı : Okulun çalışmalarının, başarılarının yayınlanarak okulun durumu hakkında bilgi vermenin yanı sıra öğrencilerin devamsızlık durumu ,yazılı ve sözlü notları gibi bilgileri velilere kolayca ulaştırabilmektir. Bu sistem sayesinde veliler kendilerine okul tarafından (Bizim Her öğrenci için hazırlayacağımız ) verilen veli şifreleri ile sisteme girebilecek, velisi bulunduğu öğrencinin not durumunu , devamsızlık durumunu, ders öğretmenlerinin değerlendirmelerini online olarak ulaşabilecekler. Bu sayede öğretmenler ile veliler arasında da bir bağlantı oluşturulmuş olacaktır.
Bir çok veli okula gelmek için zaman bulamamakta bazı veliler ise okula gelerek öğretmenlere öğrencileri hakkında sorular sormaya çekinmektedir. Bir çok öğrenci devamsızlık yada not durumu hakkında velisi okula çağrıldığında bunu velisine haber vermemektedir. E-Okul sistemi sayesinde bu sorunlar ortadan kalkacak ve veliler öğrencilerin durumları hakkında kesin bilgilere ulaşacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e okul Öğrenci belgesi

e-okul sisteminde öğrenci belgesi almak için: Sınıf Listesi, Öğrenci Belgesi,..vb (not girişi) raporları nasıl alacağım?
EKRAN KODURAPOR AÇIKLAMASNV02001DPY Tercih ListesiI OG02001 Öğrenci Belgesi (Ek-3)IOG02006 Şube Listesi (Ada Göre Sıralı)IOG02007 Şube Listesi (Soyada Göre Sıralı)IOG02008Şube Listesi (Tc Kimlik No Kullanılmadan)IOM01001 Öğrenci SayılarıIOG02005 Şube Listesi (Öğrenci No Sıralı)SNV02002 Tercih Listesi (Alan/Bölüm)Öğrenci Dosyası (Hazırlanıyor) Yatılı, burslu öğrenci listesi (Hazırlanıyor) Engelli Öğrenci Listesi (Hazırlanıyor)2828 Sayılı SHÇEK kanuna bağlı öğrenci listesi(hazırlanıyor) Öğretmen çocukları listesi (hazırlanıyor)


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-OKUL Karne İçin Son Uyarılar

Daha önce duyurulduğu gibi e-Okul sistemine veri girişi için son tarih 18/01/2008'dir. Son günlerde sistem kullanımı yoğunlaşabileceğinden okullarımızın işlemlerini bu tarihe kadar geciktirmemeleri önerilir e okulİlköğretim okulları karne vb. belgeleri e-okul sisteminden alınması zorunludur. Veri girişinin eksik yapılmış olmasından dolayı karne alamamış öğrenci kalmayacaktır. Veri girişlerinin son tarih gelmeden tamamlanması için okul müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. İnternet bağlantısı olmayan okullarımız da e-okul sistemini kullanacaklardır. Bu okullarımıza ihtiyaç halinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri internet ortamı sağlayacaktır.
Ders işlemleri ekranlarından birindeki eksiklik not girişi yapılamaması, karne vb. belgelerin alınamaması gibi sonuçlara yol açacaktır. Menü işlem sırası olarak yukarıdan aşağıya doğru sıralanmıştır. Örneğin; Ders Başlangıç ve Bitiş saatlerinin girilmemesi, Ders Programı veya Not işlemleri menüsünde sorunlara yol açacaktır. Veri girişinde sorunlar yaşanıyorsa aşağıdaki hatalardan biri yapılmıştır;
a) Öğretmen kullanıcı tanımları doğru yapılmamıştır. Kullanıcı tanımlarken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.
b) Ders öğretmenleri belirlenmemiştir.
c) Haftalık Ders Programı hatalıdır.
d) Ders Başlangıç ve Bitiş saatleri girilmemiştir.
e) Davranış Notları için Kurum İşlemleri-Şube İşlemleri - Şube Ekle ekranında şube için Sınıf Öğretmeni tanımlanmamıştır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e okul öğrenci kaydetmek

e okul sisteminde öğrenci kaydetmek için ~ Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarımesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakilgeldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tekbir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı içinöğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydedenokul müdürlüğü yapabilir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

16 Ocak 2008 Çarşamba

e-Okul Giriş Açiklama

e-okul Gelisim Raporu Aciklama


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Uygulaması Genişliyor

Çelik, "e-Okul Uygulaması" konusunda yayımladığı genelgede, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini "web tabanlı" yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.

"e-Okul uygulamasında" öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.

Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Modülü kullanıcılarının Dikkatine

E-Okul modülü okullarımızın kullanımına açılmış ve üzerinde yapılmakta olan çalışmalarla geliştirilerek okulda yürütülen tüm iş v işlemler süreç içerisinde sisteme aktarılacaktır. Bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğü ilk aşamada kasım ayının 2. haftası içerisinde 1,2 ve 3 sınıflar için gelişim raporumu daha sonraki aşamalarda ara karnesini, teşekkür ve takdir belgelerini e‐okul sistemi üzerinden vermeyi planlamaktadır.

Yapılan işlemler Milli Eğitim Müdürlükleri, okul idareleri, öğretmenler ve velilerin kullanımına açılacağından kullanıcıların yetkilendirilmeleri gündeme gelmiş bulunmaktadır. Ancak konu hakkında okulların bilgilendirilmeleri için çalışmalar da sürdürülmektedir. Bu nedenle; Okullarımızın öğretmenlere şifre verebilmeleri için 2 aşamalı işlem yapmaları gerekmektedir; 1. Önce öğretmenleri gruplara ayırmaları, bu gurupları yetkilendirerek bir ad ile sisteme kayıt etmeleri, 2. Daha sonra şifre dağıtılacak personel için (İdareci, Öğretmen, v.b.) TC kimlik numaralarına göre gruplara bağlı kullanıcı tanımlanmaları gerekmektedir. Yapılacak yetkilendirme ve şifre verme işlemi çok önemlidir. Yapılacak hatalı yetkilendirme sonucunda istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılabilinecektir. Bu işlemin sağlıklı yürütülebilmesi okullar arasında sağlanacak kooridasyon ile çözülebilir. E‐Okul modülünde okullarımızın öğretmenlerine TC kimlik numaralarına göre kullanıcı yetkisi vermelerinin nasıl yapılacağı Bakanlıımıza sorulmuş olup yapılan bilgilendirmede; Okullarımız için e‐Okul kullanıcı grupları Bakanlığımız tarafından toplu olarak oluşturularak yetkilendirme yapılacaktır. Not ekranları açılınca doküman yayınlayacağı ya da grupları toplu olarak Bakanlığımız tarafından oluşturup yetkilendirme yapacğı, konu hakkındaki çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir. Okullarımızın e‐Okul modülündeki açıklamalar ekranını ve Müdürlüğümüzün web sayfasındaki açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

15 Ocak 2008 Salı

e-Okul Eğitim - Öğretim

Proje, ?Türkiye genelinde eğitim-öğretim kurumlarına aktarılan kaynaklar ile kaynakların harcanmasının takip edilmesini, okullar bazında yapılan harcamaların belirlenerek denetlenmesini, okullara yapılan bağışların/katkıların izlenmesini, kamu kaynaklarının ihtiyaç olan yerleşim birimlerine yönlendirilmesini, harcamalarda şeffaflık sağlanmasını, eğitim harcamalarına yönelik güncel veriler üretilmesini ve bunun uluslararası kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasını? hedefliyor.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Bilişim Altyapısı

Bilişim altyapısının Türkiye'de yaygınlaştığını söyleyen Bakan Çelik, internetin getirebileceği bazı olumsuzluklar olabileceğini ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, servis sağlayıcılardan itibaren özellikle zarar verici yayınların servisinin kesilmesi yönünde ciddi bir mevzuat çalışması yapıldığını anımsattı. Bakan Çelik, ?Kesin çözüm bunu kaynağından kesmektir. İnternet bu anlamda olumsuz kullanılıyor. İnsanlar eskiden tuvaletlerin kapısının arkasına yazacakları şeyleri şimdi internet ortamında yazıyorlar? dedi.

e-Okul Bütçeleri Projesi?nin yürütecek olan Hacettepe Üniversitesi?nin Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen de ?duvarların içine kapalı bir üniversite olmamak için gerek toplumun gerekse kamunun ve devletin ihtiyaçlarına cevap veren bir üniversite olmak gerektiğine inandıklarını? belirterek, bu anlayışla projeye katkı yaptıklarını anlattı. Özgen, bu projenin, MEB ile ortaklaşa yürüttükleri üçüncü proje olduğunu söyledi.
Projeye finansman desteği sağlayan TÜBİTAK?ın Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci de yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Eğitim harcamaları

Eğitim harcamaları ve finansmanı konusunda UNESCO, OECD ve EUROSTAT (AB İstatistik Ofisi) gibi kurumlara Türkiye?nin gönderebileceği sağlıklı verileri bulunmadığını kaydeden Bakan Çelik, ?OECD?de Türkiye?nin karşısı nokta nokta geçerdi. Ama biz biliyoruz ki insanlar eğitim harcamasından kesinlikle çekinmiyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Eğitime % 100 Destek Kampanyası kapsamında 3 yılda 2.5 milyar YTL?dir? diye konuştu. Bakan Çelik, e-Okul bütçeleri Projesi ile her türlü bağışın, katkının, harcamanın kayıt altına alınmış olacağını, şeffaflık sağlanacağını söyledi.

?Karne parası? konusuna da değinen Bakan Çelik, genelge yayımladığını belirterek, ?Veliler kesinlikle karne parası vermeyecek? dedi. Ancak gönüllü bağışta bulunmak isteyenlerin de engellenmeyeceğini belirten Bakan Çelik, ?Velilerimiz ödedikleri paraların yerini bulduğuna inanırlarsa kesinlikle gönüllü bağıştan çekinmeyeceklerdir? diye konuştu.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Bütçeleri

e-Okul Bütçeleri Projesini anlatan Bakan Çelik, eğitimin finansmanının ve eğitimle ilgili harcamaların kayıt altına alınacağını söyledi. Eğitim finansmanının ve harcamaların sadece konsolide bütçeden ibaret olmadığını belirten Bakan Çelik, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirliğin önemli olduğunu, bu nedenle e-Okul Bütçesinin önemli bir rol üstleneceğini kaydetti. Bakan Çelik, kayıt altına alınmazsa, hesap verilebilirlik olmazsa kamu yönetiminin şaibeden kurtulamayacağını ifade etti.

Eğitim için ayrılan bütçeye değinen Çelik, konsolide bütçeden eğitim yatırımları için 1.3 milyar YTL ayrıldığını, ilköğretim yatırımları için illere yaklaşık 500 milyon YTL göndereceklerini kaydetti.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Bütçeleri Projesi

Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, e-Okul Bütçeleri Projesinin tanıtımı amacıyla MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen toplantıda konuştu. Okul kayıtlarının, sınav başvurularının, öğretmen atamalarının ve diğer birçok işlemin internet üzerinden gerçekleştirildiğine işaret eden Bakan Çelik, şimdi de e-kitap projesi üzerinde çalışıldığını anlattı. Okulların yüzde 85-90ında internet bağlantısı bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, Bu projeyle öğrencilerimiz internete girdiği zaman bütün ders kitaplarından örnekler görecekler ve interaktif olarak bundan yararlanma şansı elde edecekler diye konuştu.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

12 Ocak 2008 Cumartesi

Ayrılma İşlemleri

Bu sayfada öğrencinin kayıt durumu değişikliklerini yapabilirsiniz. Okula kaydolmuş bir öğrencinin bilgileri silinemez ancak bu ekranda öğrencinin ayrılma nedeni “Aktif Öğrenci” dışında herhangi bir sebep seçilerek öğrenci pasif hale getirilebilir.
Nedeni: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci için kayıt durumu değişiklikleri yapabileceğiniz alandır.
Tarihi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci için kayıt durumu değişikliği yaptığınız günün tarih bilgisinin görüntülendiği alandır.
Açıklama: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kayıt durumunda değişiklik yapma nedeninizi yazabileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Anne Bilgileri

Bu sayfada öğrencinin annesine ait bilgilerin girilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir. Öğrenim Durumu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin annesine ait öğrenim durumu bilgisini girebileceğiniz alandır. Mesleği: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin annesine ait meslek bilgisini girebileceğiniz alandır. E-Posta Adresi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin eğer varsa annesine ait e-posta adresini girebileceğiniz alandır. Sağ/Ölü: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin annesinin hayatta olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır. Birlikte/Ayrı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin anne ve babasının birlikte olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır. Sürekli Hastalığı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin annesinin sürekli bir hastalığının olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Baba Bilgileri

Bu sayfada öğrencinin babasına ait bilgilerin girilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.
Öğrenim Durumu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasına ait öğrenim durumu bilgisini girebileceğiniz alandır.
Mesleği: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasına ait meslek bilgisini girebileceğiniz alandır.
E-Posta Adresi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin eğer varsa babasına ait e-posta adresini girebileceğiniz alandır.
Sağ/Ölü: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasının hayatta olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır.
Birlikte/Ayrı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin anne ve babasının birlikte olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır.
Sürekli Hastalığı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasının sürekli bir hastalığının olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır.
Engel Durumu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasının fiziksel bir özrünün olup olmadığı bilgisini girebileceğiniz alandır.
Tel (Ev), (Cep), (İş): Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin babasına ait ev, cep, iş telefon bilgilerini girebileceğiniz alanlardır.(


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Veli Bilgileri

Bu sayfada öğrenci velisine ait bilgilerin girilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir. Eğer öğrenci velisi öğrencinin anne veya babasından biri ise anne ve babası için diğer sayfalarda bilgi girişi yapılacağı için bu kısımda ayrıca doldurmanıza gerek yoktur.

Eğer öğrenci velisi anne veya babasından biri değilse bu sayfa öğrencinin velisine ait bilgileri girebileceğiniz sayfadır. Bu ekranda öncelikle öğrenci velisine ait TC Kimlik numarasını girip kırmızı ok ile gösterilen tuşa bastığınızda kırmızı ile gösterilen veliye ait adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi alanları sistemden otomatik olarak gelecektir.
Mesleği: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci velisinin meslek bilgisini girebileceğiniz alandır.
Öğrenim Durumu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci velisinin öğrenim durumu bilgisini girebileceğiniz alandır.
Tel (Ev), (Cep), (İş): Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci velisinin ev, cep, iş telefon bilgilerini girebileceğiniz alanlardır.
E-Posta Adresi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenci velisinin eğer varsa e-posta adresini girebileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Nüfus Bilgileri

Bu sayfada öğrenciye ait nüfus cüzdanı bilgilerinin girilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir. Burada kırmızı ile belirtilmiş olan alanlar, üzerinde değişiklik yapmayacağınız alanlardır. Diğer alanlar ise;
Kayıt No: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin nüfus cüzdanı kayıt numarası bilgisini girebileceğiniz alandır.
Veriliş Tarihi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrenciye ait nüfus cüzdanının veriliş tarihini girebileceğiniz alandır.
Kan Grubu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kan grubu bilgisini girebileceğiniz alandır.
Dini: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin din seçimini yapabileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Genel Bilgileri

Bu sayfada öğrenciye ait bilgilerin girilmesi işlemine devam edilmektedir.
Kiminle Oturuyor? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin ailesinde kaldığı yeri seçebileceğiniz alandır.
Oturduğu Ev Kira mı? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kaldığı eve ait bilgileri seçebileceğiniz alandır.


Kendi Odası Var mı? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin evinde kendisine ait odası olup olmadığını seçebileceğiniz alandır.
Ev Ne İle Isınıyor? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kaldığı evin ısıtılma türünü seçebileceğiniz alandır.
Okula Nasıl Geliyor? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin okula geliş türünü seçebileceğiniz alandır.
Bir İşte Çalışıyor mu? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin okul dışında çalışıp çalışmadığını seçebileceğiniz alandır.
Aile Dışında Kalan Var mı? : Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin ailesinde kaldığı yeri seçebileceğiniz alandır.
Geçirdiği Kaza: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin herhangi bir kaza geçirip geçirmediğini seçebileceğiniz alandır.
Geçirdiği Ameliyat: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğini seçebileceğiniz alandır.
Kullandığı Cihaz Protez: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin herhangi bir cihaz veya protez kullanıp kullanmadığını seçebileceğiniz alandır.
Geçirdiği Hastalık: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin herhangi bir hastalık geçirip geçirmediğini seçebileceğiniz alandır.
Sürekli Hastalık: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin sürekli bir hastalığının olup olmadığını seçebileceğiniz alandır.
Sürekli Kullandığı İlaç: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin sürekli bir ilaç kullanıp kullanmadığını seçebileceğiniz alandır.
Boy: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin boyunu girebileceğiniz alandır.
Kilo: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kilosunu girebileceğiniz alandır.
Kardeş Sayısı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin kardeş sayısını girebileceğiniz alandır.
Aile Gelir Durumu: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin ailesine ait gelir durumu düzeyini seçebileceğiniz alandır.
Şehit Çocuğu, Yatılı, Burslu, 2828 SHÇEK Kanununa Tabii, Yurt Dışından Geldi, Gündüzlü, Taşımalı: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin durumuna uygun seçenekleri bu alanların solunda bulunan kutucukları işaretleyerek belirtebileceğiniz alanlardır.


Engel Türü: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin herhangi bir engeli varsa açılır listedeki seçeneklerden seçilmelidir. Öğrenci bundan sonra gireceği sınavlarda seçilen engel türüne göre değerlendirilerek sınavlara alınacaktır. Bu ekranda seçilen engel türüne göre bundan sonra yapacağı sınav başvuru ekranında seçenekler belirecektir. Bu nedenle bu seçenekler çok dikkatli doldurulması gereken alanlardır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Öğrenci Dosya Bilgileri

Bu grupta, öğrenciye ait genel bilgilerin, nüfus cüzdanı bilgilerinin, öğrenciye ait veli, anne, baba, kardeş bilgilerinin ve öğrenci kayıt durumu bilgilerinin girilmesi işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Öğrenci Bilgileri
Bu sayfada öğrenciye ait bilgilerin girilmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.
TC Kimlik No: Bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrenciye ait TC Kimlik numarasının görüntülendiği alandır.
Durumu: Bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin durumunun görüntülendiği alandır.
Adı: Bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin adının görüntülendiği alandır.
Soyadı: Bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin soyadının görüntülendiği alandır.
*** Bu alanlarda değişiklik yapamazsınız.
Velisi Kim: Bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin veli bilgilerini gireceğiniz alandır. Bu alan mutlaka doldurulmalıdır.
SMS Bilgilendirme: Kurum tarafından belirlenen öğrenci bilgilerini kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilmesini istediğiniz kişiyi seçebileceğiniz alandır.
21Kullanım Kılavuzu
Eğer öğrencinin sağlık durumu, okula devam etmesi için uygun değilse öğrenci bilgilerinin hemen altında bulunan kutucuğu işaretleyebilirsiniz.
Sınıfı/Şubesi: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin sınıf ve şube bilgilerinin görüntülendiği veya bu bilgileri değiştirebileceğiniz alandır.
Okul Numarası: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin okul numarası bilgisinin görüntülendiği veya bu bilgiyi değiştirebileceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Bilgilerini görüntülediğiniz öğrencinin yabancı dil bilgisinin görüntülendiği veya bu bilgiyi değiştirebileceğiniz alandır.(


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Öğrenci Bilgileri

Bu grupta, öğrencileri TC Kimlik numarası, adı, soyadı gibi bazı kriterlere göre arama işlemleri gerçekleştirilebilir.


Öğrenci Arama
Bu sayfada öğrenciye ait bazı bilgiler girilerek öğrenci arama işlemi gerçekleştirilmektedir.
TC Kimlik No: Arama yapılacak öğrencinin TC Kimlik numarasının girileceği alandır.
Okul No: Arama yapılacak öğrencinin okul numarasının girileceği alandır.
Adı: Arama yapılacak öğrencinin adının girileceği alandır.
Soyadı: Arama yapılacak öğrencinin soyadının girileceği alandır.
Sınıfı: Arama yapılacak öğrencinin sınıfının girileceği alandır.
Şubesi: Arama yapılacak öğrencinin şubesinin girileceği alandır.
Durumu: Arama yapılacak öğrencinin öğrencilik durumunun girileceği alandır.(bkz. Şekil:19)
NOT: Burada hiçbir alanı doldurmadan da Ara butonuna tıklayarak tüm öğrencilerin listelenmesini de sağlayabilirsiniz. Listeleme işinden sonra seçtiğiniz öğrenciye ait bilgileri butonuna tıklayarak getirebilirsiniz. Diğer ekranların işlevselliğini sağlayabilmek için bir öğrencinin seçili olması gerekmektedir. Öğrenci dosya bilgileri seçili olan öğrenci üzerinden gidecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Öğrenci İşlemleri Modülü

Öğrenci İşlemleri Modülü, öğrenciye ait işlemleri yürütür. Öğrenci arama işlemlerinin yapılması, öğrenciye ait bilgilerin daha detaylı olarak girilmesi bu modül kullanılarak yapılabilecek işlerdir. Öğrenci İşlemleri Modülünün ana sayfası aşağıda görüntülenmiştir. Hızlı Öğrenci Arama: Arama yapmak için hazırlanmış bir alandır. Eğer bilgilerini görüntülemek istediğiniz öğrencinin TC Kimlik numarası veya Okul numarasından herhangi birini biliyorsanız bu alanı kullanarak daha hızlı bir arama gerçekleştirebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Resim İşlemleri

Okuldaki öğrencilere ait fotoğrafları bu sayfada ekleyebilirsiniz.
Resim Ekle
Bu ekranda öğrenciye ait resim durumlarını(tümü resmi olanlar, resmi olmayanlar) listeleyebilir daha sonra resmi olmayan öğrenciler için resim ekleyebilirsiniz.
Sınıfı/Şubesi: Listelemek istediğiniz sınıf ve şubeyi seçebileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Ücretli Öğretmen Ekle

Bu sayfada okulunuzda çalışan fakat İLSİS’ te kaydı bulunmayan vekil veya ücretli öğretmenler için yeni kayıt yapabilirsiniz. Ekranda da belirtildiği gibi burada yapacağınız kayıtlar İLSİS’ i etkilemeyecektir.

T.C Kimlik No: Personele ait TC Kimlik numarasını girdikten sonra kırmızı ok ile gösterilen butona tıkladığınızda personele ait ad, soyad, bilgileri gelecektir. Branşı: Personele ait branş bilgisini seçebileceğiniz alandır. Başlama Tarihi: Personelin okulunuzda göreve başlama tarihini girebileceğiniz alandır. Ayrılma Tarihi: Personelin okulunuzdan ayrılış tarihini girebileceğiniz alandır. Ayrılanları Gösterme: Bu kutucuk işaretli iken okulunuzda daha önce görev yapmış fakat ayrılmış öğretmenleri aşağıda bulunan personel listesinde göremezsiniz. Eğer kutucuğun işaretini kaldırırsanız ayrılmış olan personelinizi de görebilirsiniz.(


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Şube İşlemleri

Bu grupta, okula ait sınıfların şube oluşturma işlemleri ile okulda derse giren ve İLSİS’te kayıtlı olmayan öğretmenler için giriş yapılabilecek sayfalar bulunur.

Şube Ekle
Okulda bulunan şubelerin tanımlanacağı ekrandır. Her eğitim-öğretim dönemi için şube tanımlama işleminin yapılması gerekir.
Bu sayfada yeni bir şube ekleyebilirsiniz daha önce eklemiş olduğunuz şube üzerinde çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Ekleme işleminde sınıf ve şube seçimi zorunlu alanlardır.
Sınıf: Ekleyeceğiniz sınıfı seçebileceğiniz alandır.
Şube: Ekleyeceğiniz şube adını(A,B,C…) seçebileceğiniz alandır.
Müdür Yardımcısı: Yukarda seçmiş olduğunuz sınıf ve şubeden sorumlu müdür yardımcısını seçebileceğiniz alandır.(Bu alana bilgiler İLSİS’ten gelecektir.)
15Kullanım Kılavuzu
Sınıf Öğretmeni: Yukarda seçmiş olduğunuz sınıf ve şubeden sorumlu sınıf öğretmenini seçebileceğiniz alandır. (Bu alana bilgiler İLSİS’ten gelecektir.)
Sınıf Başkanı: Daha önce bu sınıf ve şubeye kaydetmiş olduğunuz öğrenciler bu açılır listede görüntülenir. Bu öğrenciler arasından sınıf başkanı seçebileceğiniz alandır.
Sınıf Başkan Yardımcısı: Daha önce bu sınıf ve şubeye kaydetmiş olduğunuz öğrenciler bu açılır listede görüntülenir. Bu öğrenciler arasından sınıf başkan yardımcısı seçebileceğiniz alandır.
Şube Sabah/Öğlen Grubu: Ekleyeceğiniz şube için öğretim şeklini seçebileceğiniz alandır.
Şube Durumu: Ekleyeceğiniz şubenin açık veya kapalı olmasını seçebileceğiniz alandır.
Bu alanların hemen altında sistemde kayıtlı şube bilgileri görülmektedir. Bu kısımda butonuna tıklayarak şubelere ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Şube silme işlemi yapamazsınız ancak şubeyi açık veya kapalı duruma getirebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar

Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır. Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır. Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır. Bu alanların hemen altında bulunan kısım da ise bilgi girişi yapılan son 5 öğrenci listelenmektedir. Burada butonuna tıklayarak öğrenciye ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Anne Bilgileri altında bulunan alanlar

Anne Uyruğu: Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır. Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Baba Bilgileri altında bulunan alanlar

Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır. Baba Kimlik No: Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Veli Bilgileri altında bulunan alanlar

Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır. Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Yabancı Öğrenci Ekle

Yabancı Öğrenci Ekle
Bu sayfada yabancı uyruklu öğrenciler için yeni kayıt yapabilirsiniz.
Öğrenci Kimlik Bilgileri altında bulunan alanlar;
Öğrenci Uyruğu: Öğrencinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Öğrenci Kimlik No: Yabancı uyruklu öğrenciler için öğrenci kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu öğrenciler için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir.
Adı: Öğrencinin adını girebileceğiniz alandır.
Soyadı: Öğrencinin soyadını girebileceğiniz alandır.
Baba Adı: Öğrencinin baba adını girebileceğiniz alandır.
Anne Adı: Öğrencinin anne adını girebileceğiniz alandır.
Doğum Yeri: Öğrencinin doğum yerini girebileceğiniz alandır.
Doğum Tarihi: Öğrencinin doğum tarihini girebileceğiniz alandır.
Cinsiyeti: Öğrencinin cinsiyetini seçebileceğiniz alandır.
Medeni Hali: Öğrencinin medeni halini girebileceğiniz alandır.
Velisi Kim: Öğrencinin velisinin kim olacağını seçebileceğiniz alandır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Bilgi Giriş İşlemleri

Bilgi Giriş İşlemleri
Bu grupta, öğrenciye ait bilgi girişlerinin yapılabileceği sayfalar bulunur.

Öğrenci Ekle
Bu sayfada uyruğu T.C. olan öğrenciler için yeni kayıt yapabilirsiniz.
T.C Kimlik No: Bu alana öğrenciye ait TC Kimlik numarasını girdikten sonra kırmızı ok ile gösterilen butona tıkladığınızda öğrenciye ait adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bilgileri İçişleri Bakanlığından otomatik olarak gelecektir. Kişinin TC kimlik numarası yazılıp ilgili butona basıldığında sistem tarafından yaş kontrolü yapıldıktan sonra öğrencinin bilgileri öğrenci işlemleri modülünde bulunan Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2003), Babanın Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2005), Annenin Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2006), Kardeşinin Bilgileri (IOGO2007) ekranlarına gelecektir.
Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrencinin okul numarasını gireceğiniz alandır.
Bu alanların hemen altında bulunan kısım da ise bilgi girişi yapılan son 5 öğrenci listelenmektedir. Burada butonuna tıklayarak öğrenciye ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Öğretim Şekli Güncelle

Bu sayfada okulunuzun öğretim şeklini belirtebilirsiniz. Normal Öğretim: Eğitim-öğretimi tam gün yapan okullar için kullanılabilecek bir seçenektir. İkili Öğretim: Eğitim-öğretimi sabah ve öğle olarak yapan okullar için kullanılabilecek bir seçenektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Bilgileri

Okul Bilgileri
Bu grupta, okula ait genel bilgilerin girilebileceği ve okulun öğretim şeklinin belirlenebileceği sayfalar bulunur.

Okul Bilgileri Güncelle
Bu sayfada okula ait genel bilgilerin bulunduğu bir tablo bulunmaktadır.
Adres: Okulunuza ait adres bilgilerini gireceğiniz alandır.
Telefon No: Okulunuza ait telefon numarası bilgilerini gireceğiniz alandır.
Faks No: Okulunuza ait faks numarası bilgilerini gireceğiniz alandır.
Web Sayfası: Eğer okulunuza ait bir web siteniz varsa web adresini girebileceğiniz alandır.
E-Posta: Eğer okulunuza ait bir e-posta adresi varsa bu hesaba ait bilgileri girebileceğiniz alandır.
Kurum Tipi: Okulunuzun kurum tipi bilgisini gireceğiniz alandır.
Yukarıda sayılan alanlar dışında herhangi bir güncelleme yapamazsınız.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Bilgileri

Okul Bilgileri
Bu grupta, okula ait genel bilgilerin girilebileceği ve okulun öğretim şeklinin belirlenebileceği sayfalar bulunur.

Okul Bilgileri Güncelle
Bu sayfada okula ait genel bilgilerin bulunduğu bir tablo bulunmaktadır.
Adres: Okulunuza ait adres bilgilerini gireceğiniz alandır.
Telefon No: Okulunuza ait telefon numarası bilgilerini gireceğiniz alandır.
Faks No: Okulunuza ait faks numarası bilgilerini gireceğiniz alandır.
Web Sayfası: Eğer okulunuza ait bir web siteniz varsa web adresini girebileceğiniz alandır.
E-Posta: Eğer okulunuza ait bir e-posta adresi varsa bu hesaba ait bilgileri girebileceğiniz alandır.
Kurum Tipi: Okulunuzun kurum tipi bilgisini gireceğiniz alandır.(bkz. Şekil:9)
Yukarıda sayılan alanlar dışında herhangi bir güncelleme yapamazsınız.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul MODÜLLERİN KULLANIMI

Kurum İşlemleri Modülü
Kurum İşlemleri Modülü, okul ve öğrenciye ait işlemleri yürütür ve denetler. Okula ait bilgilerin girilmesi, okulun öğretim şeklinin belirlenmesi, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin kaydının yapılması, şube eklenmesi, ücretli derse giren öğretmenlerin bilgilerinin girilmesi ve öğrenci fotoğraflarının eklenmesi bu modül kullanılarak yapılabilecek işlemlerdir. Kurum İşlemleri modülünün giriş sayfası aşağıda görüntülenmiştir.(bkz. Şekil:8) Eğitim-Öğretim Dönemi: Ekranın sol tarafında bulunan e-okul Kurum İşlemleri başlığı altında olup işlem yaptığınız eğitim-öğretim dönemi buradan seçilmelidir. Programa her girişte otomatik olarak aktif dönemi getirecektir. Daha önceki dönemlerde yaptığınız işlemleri ve bilgileri görebilmek için bu açılır listeyi kullanarak dönem seçebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Genel İşlemler

Listeden Seçim
Birçok sayfada çeşitli kayıtlar ekranda listelenmektedir. Yine birçok sayfada bu kayıtlardan birisi seçildiğinde kayıt üzerinde işlem yapabileceğiniz sayfaya yönlendirilirsiniz. Sayfaların bazılarında ise kayıt üzerinde işlem yapabileceğiniz panel, listenin hemen üzerinde yer almaktadır. Her iki durumda da, listedeki kayıtlardan birisini, en soldaki sütunda bulunan butonuyla seçebilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Araç Çubuğu (Toolbar) Özellikleri

Araç çubuğunda kaydetme, silme, işlemi iptal etme, yardım sayfasını görüntüleme, çıktı alma gibi temel kullanıcı işlemlerine ait butonlar bulunur. Ancak araç çubuğunda bulunan butonların bazıları aktif bazıları ise pasiftir. Çünkü her sayfada, araç çubuğunda sıralanan temel kullanıcı işlemlerinden sadece gerekli olanlar ve yetki verilenler kullanılabilmektedir. Araç çubuğundaki aktif, yani kullanılmasına izin verilen butonlar renkli, pasif butonlar ise renksiz gözükür.(bkz. Şekil:6) Araç çubuğunda en üstteki başlıkta solda bulunan “Öğrenci Hızlı Bilgi Giriş İşlemi” yazan kısım her ekran için farklı olup ekran adını, sağda bulunan “IOK02001” yazan kısım ise o ekranın kodunu temsil etmektedir.



Araç çubuğundaki butonlar ve işlevleri aşağıda sıralanmıştır:

Yeni Kayıt Butonu: Sayfanın, üzerindeki bilgi içeren kısımlarının boşaltılmış ve baştan yeni bir kayıt girilmesi için uygun hale getirilmiş halini görüntülemek için kullanılır.

Silme Butonu: Sayfada görüntülenen kaydın sistemden silinmesini
yapılan ya da iptal edilen bir işlemin geri alınması için kullanılabilir.

Kaydet Butonu: Yapılan işlemin sayfada o an gözüken haliyle sisteme kaydedilmesini sağlar.

İptal Butonu: Ekranı ilk görüntülendiği haline geri döndürür. Yani ekran görüntülendikten sonra kullanıcı tarafından yapılan değişiklikleri iptal eder.

Arama Butonu: Hem kaydetme hem listeleme gibi iki işlevi olan ekranlarda listeleme moduna dönülmesi için kullanılır.

Yazdır Butonu: Sayfayla ilgili çıktı almak için kullanılır. Bu butona tıklandığında, çıktısı alınabilecek raporların listelendiği küçük bir ekran gösterilir. Kullanıcı bu ekranda listelenen raporlardan istediğini seçip parametrelerini girerek raporun önce önizlemesini görüp sonra çıktısını alabilir.

Yenileme Butonu: Mevcut sayfanın yeniden yüklenmesini sağlar.

Hata Bildirimi Butonu: Kullanıcıların, sistemin işletimi sırasında tespit ettikleri hataların merkeze bildirilmesi için kullanılır.

Yardım Butonu: Mevcut sayfaya ilişkin yardım sayfasının görüntülenmesini sağlar. Sayfayı kullanırken sorun yaşayan kullanıcılar, ilk iş olarak ilgili yardım sayfasını okumayı seçebilirler.

Çıkış Butonu: Modülden çıkmak için kullanılır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Menü Özellikleri

Menü, mevcut kullanıcı yetkilerinizle yapabileceğiniz işlemlerin görüntülendiği yerdir. Herhangi bir modüle girdiğinizde, modülün sayfalarının içinden sizin kullanabilecekleriniz sistem tarafından tespit edilip modül menüsünde görüntülenmektedir.
Modülü kullanarak yapabileceğiniz işlemler, kullanım kolaylığı açısından gruplanmıştır. Bu gruplama birbiriyle ilişkili işlemler aynı grup altında toplanarak yapılmıştır. Modül ilk açıldığında modül menüsünde sadece grup isimlerini göreceksiniz. Örneğin e-Okul Kurum İşlemleri Modülü’ne ilişkin menüde;
􀂾 Okul Bilgileri
􀂾 Bilgi Giriş İşlemleri
􀂾 Şube İşlemleri
􀂾 Resim İşlemleri
grupları yer almaktadır.
“Okul Bilgileri” grubunun altında ise;
• Okul Bilgileri Güncelle
• Öğretim Şekli Güncelle
sayfaları yer alır.

Grupların solunda bir ok simgesi görülmektedir. Herhangi bir grubu seçip tıkladığınızda, o gruba dâhil sayfalar hemen grup isminin altında görüntülenecektir. Grup kutucuğuna tekrar tıkladığınızda ise grupla ilgili sayfalar artık görüntülenmeyecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Sayfaların Genel Yapısı

e-Okul modüllerindeki sayfaların yapıları 3 ana başlık altında toplanabilir. Bunlar;

Sayfa Başlığı (Header): Sayfanın en üstünde bulunan paneldir.


Araç Çubuğu(Toolbar): Sayfa başlığının hemen altında, üzerinde aktif ya da pasif simgeler bulunan çubuktur. Kaydetme, silme, çıktı alma, ilgili yardım sayfasını görüntüleme gibi temel işlemler için kullanılır. Butonlar aktif veya pasif olmak üzere her sayfada bulunur.


Sayfa başlığı; sisteme ve kullanıcıya dair en temel bilgilerin gösterildiği bölümdür. Başlığın sol tarafında “ANKARA/ÇANKAYA / Balgat Ana. Tek. L. And. M. L. T. L ve End. M. L. (119676)” yazan kısım sırasıyla okulunuzun bulunduğu il, ilçe okulunuzun ismi ve okul kodunuzu göstermektedir. Başlığın sağ tarafında bulunan alanlar ise yukarıdan başlandığında ilk olarak sisteme giriş yapan kullanıcı adını göstermektedir. Bu alanın hemen altında Bağlantı Sonu alanı bulunur. Bu alan 10 dakikalık bir zaman dilimi olup kullanıcı sisteme giriş yaptığı anda başlar ve eğer kullanıcı 10 dakika boyunca sistem üzerinde hiçbir işlem yapmazsa, kullanıcının bağlantısını otomatik olarak keser. Bu alanın altında Sunucu alanı bulunur ve bu alan kullanıcının sisteme bağlanmış olduğu sunucu adını gösterir. En altta bulunan Aktif Kullanıcı alanı ise o an için sistemde bulunan aktif kullanıcı sayısını göstermektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Kullanım Kilavuzu

Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.

Şifre: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.

Şifre Değişikliği: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.

Eski Şifreniz: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Yeni Şifreniz: Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.

Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

2. GENEL BİLGİLER

2. GENEL BİLGİLER
2.1 Kullanıcı Girişi İlgili okulların işlem yapacağı ekranlar Internet tabanlı olduğundan bilgisayarınızda bulunan web tarayıcınızı kullanarak adres çubuğuna http://e-okul.meb.gov.tr yazınız ve ekrana giriniz. (bkz. Şekil:1)



Gelen ekranın sağ tarafında bulunan kullanıcı girişi çerçevesindeki Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre alanlarını doldurunuz. (bkz. Şekil:2)



Burada Kullanıcı girişi menüsü altında bulunan alanlar; Giriş Kodu: Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-OKUL KULLANIM KILAVUZU

1. GİRİŞ
Norm kadro tespiti, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, merkezî sistem sınav plânlaması ve uygulanması gibi birçok çalışmaya esas olacak öğrenci bilgilerinin MEBBİS sistemi gibi merkezi bir veritabanında toplanarak ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması için e-Okul projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında öğrenci bilgileri, T.C. Kimlik Numarasını kullanmak suretiyle MERNİS sisteminden alınarak e-okul’ a kaydedilecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Sistemi ile Yapılabilecek İslemler

1-Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde öğrencilere yada velilere vereceğiniz şifrelerle not durumlarını , devamsızlıklarını ve öğretmenlerin haklarındaki düşüncelerini online internet üzerinden öğrenebilecekler.
2-Rehberlik Hizmetlerini İnternet üzerinden yapabileceksiniz.Öğrencilere sınavlarla ilgili ,yaşamları ile ilgili makaleler sunabileceksiniz.
3-Rehberlik Danışma işlemlerini İnternet üzerinden yapabileceksiniz.Bu sistemde öğrenciler isimsiz(Rumuz ile) olarak rehberlik servisine başvurabiliyorlar.Daha sonra rumuzlarını girerek Rehber öğretmenin sorularına karşı verdiği cevapları okuyabiliyorlar.Bu sistem denenmiştir ve şuan Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesinde kullanılmaktadır.Çok başarılı olmuştur.
4-Öğretmenlerinize ve Öğrencilerinize E-posta adresi verebileceksiniz.Bu E-posta adresleri okulunuz ismi altında olacaktır.Örneğin orhancam@fenlisesi.com gibi.Bu E-postaları siz çok rahatlıkla kolay bir yönetim sayfasından yapabileceksiniz.
5-Sms Gönderme Sistemi ile Öğrencilerinizi,Öğretmenlerinizi ve Velilerinizi gruplara ayırıp tek mesaj yazıp gönderdiğinizde belirlediğiniz gruba sms gönderebileceksiniz.Yada özel mesaj gönderebileceksiniz.Örneğin Devamsızlık ve not durumlarını ilgili veliye göndermek gibi yada sınavlar öncesi motivayon öncesi ilgili öğretmen ve öğrencilere gibi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul

[U]pp[/U]


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

11 Ocak 2008 Cuma

E-okul dönemi Başlıyor

(MEB), "e-okul uygulamasını'' Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) için de uygulamaya hazırlanıyor. MEB, uygulama alanını genişlettiği e-okul sistemi ile okulların kurum, sınav, yönetici ve öğrenci işlemlerini web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştiriyor. Bu uygulamayla kırtasiyeciliğin azaltılması ve zaman tasarrufunun sağlanması amaçlanıyor.

E-okul projesi ile öğrenci devam-devamsızlık, not girişi, öğrenci bilgi girişi, sınıf listelerinin oluşturulması gibi bilgiler internet ortamında yer alacak. Sistemde, öğrenci gelişim raporu, öğrenci karnesinin yanı sıra OGES'te kullanılacak "öğrenci başarı puanı" ve "davranış puanı" nın da oluşturulacağı ve bunların sisteme girilmesinin yasal bir zorunluluk olduğu belirtildi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-okul not girisleri nasil yapilir

Bu gün itibarıyla e-okul sisteminde not giriş ekranı aktif hale getirildiİlk notlar için geçmişe dönük olarak 20 Aralık 2007 tarihine kadar açık kalacakmış modül. Sonrasında da, sınav tarihi girildikten 15 gün sonra kapatılacakmış not giriş ekranı...E-Okul Not Girişleri Nasıl Yapılır? TIKLAYINIZ


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okula giriş problemi

ilsis şifresi ile E okul şifresi farklı olabilir.
MEB den şifrenizi doğrulatırsanız problem çözülür.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okula Devamsızlık gönderme modülü

OOS den E-Okula Devamsızlık gönderme modülü eklendi

Nasıl Indiriliyor ?

http://212.175.12.134/program/oos_1.exe linkine tıklayın
Ekrana gelen pencerene çalıştırı seçin sonra OOS Programını açın

8 İletişim -> E-Okul İşlemleri menüsünden E-Okul moldülüne çalıştırın

Günlük Devamsızlıkları E-Okula Gönder sekmesine gelin
Devamsızlığı Liste butonuna tıklayın sonra
Devamsılık Bilgisini gönder butonuna tıklayın

Sonra Arkanıza yaslanın ve E-Okula devamsızlıkların gidişini izleyin

Geçmiş yıl notları ve Ağırlıklı yılsonu notalrı ile ilgili çalışmamız devam etmektedir. Yakında oda yayınlanacak (Şuan Test Ediyorum çokyakında yayınlanacak)

Not : okulunuzda 1den fazla bilgisayarda e-okul işlemi yapıyorsanız her bilgisayarda bu işlemi yapmanız gerekecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

10 Ocak 2008 Perşembe

e-Okul Bahçeleri ve Çevresi Ağaçlandırılacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında okul bahçelerinin ve çevresinin ağaçlandırılmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol imza töreni dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonunda tören düzenlendi.


Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Türkiye'de gittikçe "yeşilin insan hayatından çıktığını" belirtti. Ormanların azalmaya başladığını, ormanları insanların yok ettiğini kaydeden Bakan Çelik, bunun da çeşitli felaketlere yol açtığını ifade etti.

Bakan Çelik, ormanın ve ağaçların insanlar ile diğer canlılar için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, bu konuda bilinçlendirmenin zorunlu olduğunu dile getirdi.

Bakan Çelik, bu çerçevede, okulların bahçe düzenlemesiyle ilgili olarak her bölgede 21 okulda bahçe ve çevrenin ağaçlandırılmasına ilişkin proje hazırlandığını ve en başarılı okulların tespit edilerek kendi aralarında yarıştırılacağını bildirdi. Tüm okulların imkanlarına göre ağaçlandırma yapacaklarını ifade eden Bakan Çelik, böylece çocuklara tabiat ve toprak sevgisini aşılamış olacaklarını kaydetti.

Bakan Çelik, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekmek amacıyla bir süredir kendisine plaket verilmesi yerine bir fidan dikilmesini istediğini dile getirerek, "Türkiye'de sabah akşam herkes birbirine plaket veriyor. Türkiye'de sabah akşam çalışan nadir sektörlerden birisi plaket sektörü. Biz, plaket verilmesi yerine fidan dikilmesini istiyoruz" dedi.

Bakan Çelik, Çevre ve Orman Bakanlığının başlattığı ağaçlandırma seferberliğine el birliğiyle katılacaklarını ve 6 ayda bir elde edilen sonuçları bakanlığa ileteceklerini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da, bugün aslında tarihi bir imza atacaklarını belirterek, "Çünkü millî eğitim camiası öğrencisiyle, öğretmeniyle 20 milyon kişi yapıyor. Herkes bir fidan dikse 20 milyon fidan olur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, bu çerçevede hedefin büyük tutulduğunu, 23 milyon dönüm arazinin ağaçlandırılacağını belirtti. Bu alanın Trakya büyüklüğünde, yaklaşık Belçika'nın yüzölçümü kadar bir alan olacağını ifade eden Bakan Eroğlu, böylece başta erozyon olmak üzere çeşitli felaketlerin önlenmesinin amaçlandığını söyledi.

Ağaçlandırma kampanyasına herkesin destek vermesini isteyen Bakan Eroğlu, çeşitli kurum ve kuruluşların da bu kampanyaya katılacağını ve bakanlığa belirli aralıklarla bilgi vereceklerini ifade etti.

Ağaç sevgisi aşılamanın bilinçlendirme açısından önem taşıdığını dile getiren Eroğlu, "Fidanları sevgiyle dikmek gerekir. Her şeyin özünde sevgi vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Çelik ve Bakan Eroğlu protokole imza attı.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Ulusal Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni

Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül törenine katıldı. Son 4-5 yıldır özellikle bilim adamı yetiştirme, bilimsel düşüncenin Türkiye'de hakim olmasını sağlama yönünde başta TÜBİTAK olmak üzere pek çok gayretle karşı karşıya olunduğunu belirten Bakan Çelik, TÜBİTAK Başkanı'nı ve ekibini, kurumun gelişen faaliyetleri açısından tebrik etti.

Hiçbir başarının tesadüfi olmadığının altını çizen Bakan Çelik, "Başarı ter kokar. İradeli kişiler büyük işler başaran insanlardır. Başarılı öğrenciyi teşvik etmek de bizim görevimizdir" diye konuştu.

Bakan Çelik, bilgiyi elinde bulunduran, bilgiye hükmedenlerin dünyada en büyük zenginliğe sahip olduklarını ifade ederek, bundan dolayı Türkiye'de eğitimin, araştırmanın çok önemli hale geldiğini vurguladı.

Bilim alanında, Ar-Ge alanında dünyada rüzgarlar estiğini belirten Bakan Çelik, "Türkiye'nin, 2002-2007 yılları arasında Ar-Ge'ye ayırdığı kaynaklar yüzde 400 artmıştır. Türkiye sağlam adımlarla, emin adımlarla istikbaline yürümektedir; bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Bilim insanı olmaya karar verenlerin TÜBİTAK tarafından tespit edildiğini anlatan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının da her yıl bin öğrenciyi lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderdiğini söyledi.

Bakan Çelik, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın olimpiyatlarda ödül alan öğrencileri kabul edeceğini de bildirdi.

TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş de yaptığı konuşmada, bir ülkenin en önemli kaynağının "insan kaynağı" olduğunu vurguladı. Nüfusu, demografik yapısı ve son dönemde bilime ve Ar-Ge'ye ayrılan kaynaklarıyla Türkiye'nin geleceğe çok daha ümitle bakan bir ülke olduğunu anlatan Başkan Yetiş, "2003 yılında tam zamana eş değer bilim insanı 24 bin civarındaydı. Fakat son dönemde yapılan atılımlarla elimizdeki son istatistiklere göre, 2005 yılı itibarıyla bu sayı 49 bine çıktı. Yani 2010 için koyduğumuz hedef, bugün değil 2005 itibarıyla yakalanmış durumda. Önümüzdeki günlerde bu hedefi yükseltme çalışmaları için analizlere başlayacağız" diye konuştu.



TÜBİTAK'ın faaliyetlerinden örnekler veren Başkan Yetiş, bu yıldan itibaren de bilimin topluma yaygınlaştırılması için yapılan projelerin de desteklenmeye başladığını anımsattı.

39. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda altın madalya kazanan Hande Boyacı da konuşmasında, kazandığı ödül ile ilgili duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından bu yıl çeşitli ülkelerde yapılan uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden öğrencilere ödülleri verildi.

Törende, 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ve 12. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda derece alan öğrenciler de ödüllendirildi.

Bakan Çelik, 15. Ulusal Bilim Olimpiyatı ikinci aşama sınavlarında matematik, kimya, biyoloji, fizik ve bilgisayar dallarında altın madalya alan öğrencilere plaketlerini takdim etti.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Sözleşmeli 10 bin öğretmenin ataması yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirilen atama öncesinde konuşan Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, bugün yapılanla birlikte bu yıl için ataması planlanan 40 bin öğretmen sayısının aşılmış olacağını söyledi. Bu dönemde görev yapan öğretmenlerin üçünden birinin kendi hükümetleri döneminde atandığını anlatan Çelik, bunu çok önemsediğini belirtti.

Bakan Çelik, 2003 yılından bu yana kamunun kullanımına tahsis edilen kadroların asgari yüzde 50'sinin Millî Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini belirterek, "Başbakanımız, pek çok vesileyle bu mesele gündeme geldiği zaman, diğer bütün bakanlıklar bir yana Millî Eğitim Bakanlığı bir tarafa ifadesini kullanmıştır" diye konuştu.

Bakan Çelik, 2008 yılı içerisinde ihtiyaç olan branşlarda öğretmen atamalarına devam edeceklerini bildirdi. Öğretmen ataması konusunda yaptıkları yenilikleri anlatan Çelik, ilk defa nokta tayinin kendi dönemlerinde başladığını söyledi.

Bakan Çelik, bugünlerde basında "müzik öğretmenleriyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını" belirterek, şunları kaydetti: "Bu haberlerin gerçekle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bugün sistemde 6 bin küsur müzik öğretmeni çalışmaktadır. Bunun 2 bin 140'ı bizim hükümetimiz döneminde atanmıştır. Peki, daha önce çok fazla müzik öğretmeni vardı da biz onları işten mi attık ya da onları istifa etmeye mi zorladık?

Birileri bir şey söylediği zaman, söyleyeceği zaman 3 kere düşünüp bir kere söylemesi lazım. Bu konuda da yayın yapan basın organları bize müracaat ederlerse, biz onlara en doğru haberi veririz ama A derneği, B derneği kendine göre bir yorum yapabilir. Demokrasinin olduğu ülkelerde konuşma hürriyeti vardır.

Ancak konuştuklarınız eğer birini töhmet altında bırakıyorsa, söylediğiniz şeyin gerçekle ilgisi yoksa, Türkiye hukuk devletiyse, bu söylediklerinizden dolayı her hangi bir davayla muhatap olduğunuz zaman bundan da sıkıntı duymamalısınız."

Bakan Çelik, Millî Eğitim Bakanlığının "Türkiye'nin istikbal davasını güden bir bakanlık" olduğunu ifade etti.

Hüseyin Çelik, medyanın kendilerine destek olması halinde "müteşekkir olacaklarını" belirterek, ''Ancak kısır tartışmalarla, işin özünü terk ederek spekülasyonlarla uğraşmanın Millî Eğitime de, eğitim camiasına da, bu yayını yapan gazetelere de faydası olmaz" dedi.

Ataması yapılan öğretmenlerin Türkiye'nin değişik yerlerinde göreve başlayacağını belirten Bakan Çelik, "Göreve başladığınız yerde bazı eksikliklerle karşılaşabilirsiniz. İdealist olmak bütün ulaşabileceğiniz kaynaklara başvurarak bu eksiklikleri gidermeyi gerektirir" dedi.

Atanacak öğretmenlerin çifte bayram yaşayacaklarını ifade eden Bakan Çelik, öğretmenlerin Kurban Bayramını ve yeni yılını kutladığını söyledi.

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya da, burada yaptığı konuşmada göreve başlayacak öğretmenlere başarı dileklerini iletti.

Konuşmaların ardında, Bakan Çelik, salonda bulunan kişilerden kura numarası alarak öğretmen atamasını bilgisayar ortamından başlattı. Atama işleminin sonucunda 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. Sonuçlar, Millî Eğitim Bakanlığının "http//personel.meb.gov.tr" adresinden duyuruldu.

Törenin ardından, salonda bulunup ataması yapılan öğretmenlerle sohbet eden Bakan Çelik, kendilerine başarılar diledi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul İngilizce Öğretmenlerine Eğitim

Protokol İmza Töreni öncesinde düzenlenen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, İngiltere'nin, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini "samimi bir şekilde" desteklediğini kaydederek, "İngiltere her zaman Türkiye'nin yanında olmuştur. Bundan dolayı teşekkür etmek istiyorum" dedi. British Council'in, İngiltere'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade eden Bakan Çelik, bu kurum ile birçok konuda işbirliği yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Çelik, bakanlığı döneminde 36 yeni turizm ve otelcilik lisesi açıldığını, Türkiye genelinde şu anda 95 otelcilik ve turizm lisesi bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: "Türkiye'deki İngilizce eğitimi maalesef belli bir standart tutturmuş ve özellikle gramer ağırlıklı. Bu da her tür okulun ve herkesin aynı eğitimi alması demek. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. Anadolu Turizm ve Otelcilik liselerindeki gençler Steinbeck'in, Dickens'ın romanlarına edebi analizler yapmak için İngilizce öğrenmiyorlar. Mesleki İngilizce dediğimiz kavramı aslında her tür meslekte yerleştirmek lazım, ona göre ders kitaplarını, ders müfredatlarını hazırlamak lazım. Bu konuda bugüne kadarki yaklaşımı değiştirmek lazım."

İmzalanacak protokolün, özellikle Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Liselerindeki bütün İngilizce öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini artırmaya yönelik olduğunu kaydeden Bakan Çelik, bu kapsamda aynı zamanda ders materyalleri de hazırlanacağını söyledi. Bakan Çelik, "Mesleki İngilizce bu alanda nasıl öğretilir, nasıl verilmelidir sorusuna cevap aranacak" dedi.

Bakan Çelik, gelecek hafta pazartesi günü kalabalık bir heyetle Londra'ya gideceğini, burada başta mesleki eğitim ve yükseköğretim alanları başta olmak üzere çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Bakan Çelik, eğitim ve yükseköğretimden sorumlu bakanlarla görüşmelerde bulunacağını anlattı.

Bakan Çelik, turizm sektörünün ileri gelenlerinin 20 Ocak'ta Antalya'da bir araya geleceğini, bu toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını bildirdi. Turizmin Türkiye için "hayati sektörlerden biri olduğunu" vurgulayan Bakan Çelik, bu toplantıda sektörle ilgili önemli değerlendirmeler yapılacağını söyledi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird de İngilizce öğretmenlerine eğitim verilmesine ilişkin projenin, Türkiye ile İngiltere arasında eğitim işbirliği açısından önemli olduğunu ifade etti.
Projenin esas amacının turizm ve otelcilik okulları için eğitim materyalleri hazırlanması olduğunu belirten Baird, 3 adet ders kitabının Mart 2009 itibarıyla hazırlanmasının planlandığını bildirdi.
Baird, bu materyallerin 100'e yakın okulda kullanılacağını söyledi.

Proje ile turizm ve otelcilik alanındaki işgücünün İngilizce pratik becerisinin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Baird, bu ve benzer projelerin iki ülke arasındaki ilişkileri ileriye götüreceğini kaydetti. Bair, "Hükümetin önemli eğitim reformlarına imza attığına, bundan sonra da atmaya devam edeceğine inandığını" belirtti.



Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz da protokol ile ilgili bilgi verirken, turizm ve otelcilik öğrencilerinin dil konusunda zayıf olmaları nedeniyle böyle bir proje hazırlandığını bildirdi.

Genel Müdür Sabaz, birkaç hafta önce İngiltere'den gelen dil uzmanlarının 9 okulda incelemeler yaparak bir rapor hazırladıklarını söyledi. İngiltere'den gelen heyetin "acı bir gerçeği de dile getirdiklerini" belirten Sabaz, heyettekilerin İngilizce öğretmenleriyle tercüman aracılığıyla konuştuklarını ifade ettiklerini vurguladı.

Sabaz, proje kapsamında anadolu turizm meslek liselerinde görevli İngilizce öğretmenlerinin eğitim alacaklarını ve bu öğretmenlerin, "uluslararası ingilizce öğretmenlerinin seviyelerini belirleme sınavı"na tabi tutulacağını söyledi. British Council'in desteğiyle bu öğretmenlere 6 haftalık "mesleki İngilizce materyal hazırlama eğitimi" verileceğini belirten Sabaz, bu çalışmaya İngilizce öğretmenlerinin yanı sıra meslek öğretmenlerinin de katılacağını kaydetti. Sabaz, bu çalışma sonucunda otelcilik ve turizm meslek liselerinde uygulanan yiyecek-içecek, konaklama ve eğlence alanlarında ders materyalleri hazırlanarak Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunulacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Sabaz ile British Council Türkiye temsilcisi Cris Brown protokole imza attı.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul Mesleki Eğitim Okulları Başvuruları

e-okul projesi kapsamındaki Mesleki Eğitim Okulları Başvuruları'nı aşşağıdaki adresten yapabilirsiniz.
Tıklayın.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul OKS Sınavı Başvuru İşlemleri

e-okul OKS Sınavı Başvuru İşlemleri'ni aşşağıdaki adresten yapabilirsiniz
.Tıklayın.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-okul ortaöğretime geçiş için de uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ''e-okul uygulamasını'' Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) için de uygulayacak.
document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');
MEB, uygulama alanını genişlettiği e-okul sistemi ile okulların kurum, sınav, yönetici ve öğrenci iş ve işlemlerini web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştiriyor. Uygulamayla kırtasiyeciliğin azaltılması ve zaman tasarrufunun sağlanması amaçlanıyor.
Bakanlığın konuya ilişkin yayımladığı genelgede, e-okul uygulamasının başarılı olabilmesinin, uygulayıcıların sistemi benimsemesi ve zamanında sisteme girmeleri ile mümkün olacağı belirtildi.
Genelgede, ''Öğrenci devam-devamsızlık, not girişi, öğrenci bilgi girişi, sınıf listelerinin oluşturulması'' gibi bilgi girişlerinin hiçbir gecikmeye meydan verilmeden sisteme işlenmesinin gerektiğinin altı çizildi.
Sistemde, öğrenci gelişim raporu, öğrenci karnesinin yanı sıra OGES'te kullanılacak ''öğrenci başarı puanı'' ve ''davranış puanı''nın da oluşturulacağı ve bunların sisteme girilmesinin yasal bir zorunluluk olduğu belirtildi.
e-okul sisteminin ilköğretim okullarınca düzenli kullanılmaması ve bilgilerin eksik girilmesinin, geriye dönük telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı da kaydedildi.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul Sıkca Sorulan Sorular

Bazı öğrencilerin bilgilerini girerken hata mesajı veriyor ve öğrenciyi
kaydedemiyoruz.

a- Eğer kaydı yapılacak öğrencinin OKUL NUMARASI daha önceden başka bir
öğrenciye verildiyse, ekleme işlemi sırasında hata mesajı oluşmaktadır. Hatayla
karşılaşıldığında okul numarası ile arama yaparak numaranın daha önceden bir öğrenci
için kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmedir. Eğer kullanıldıysa numaranın
değiştirilmesi gerekir.
b- Öğrenciyle ilgili bilgiler MERNİS sisteminden alınmaktadır. Oradan gelen bilgilerde
hata olduğu zaman ekleme işlemi yapılamamaktadır. Bu durumda olan öğrencilerin kimlik
numaraları bildirildiğinde hatalı kayıt bulunarak düzeltilebilmektedir.

İlköğretime kayıt yaşından büyük ve küçük öğrenciler sisteme eklenebilecek midir?
Kayıtlı öğrencilerin mağdur olmaması için sistemde kayıt yaşları ile ilgili düzenleme ilgili
genel müdürlüklerin talepleri doğrultusunda yapılacaktır.

Eklediğim bir öğrenciyi silemiyorum. Ne yapmam gerekli?
Öğrenci İşlemleri/Öğrenci Dosya Bilgileri altında bulunan Ayrılma işlemleri ekranında
bulunan “Sehven girildi. Silinecek.” Bölümü seçildiğinde bu durumda olan öğrencilerin
tüm bilgileri Nakil Ekranları açılana kadar sistemden her yarım saatte bir otomatik olarak
silinecektir. Nakil Ekranları açıldığında bu seçenek listeden çıkarılacaktır.

Nakil giden öğrenci bilgileri girilecek mi?
Halen okulunuzda aktif öğrenimine devam eden öğrenciler dışındakilerin kaydı
yapılmayacaktır. Bu durumda olan öğrenciler nakil gittikleri okullardan girilecektir.
Anasınıfında okuyan öğrenciler kaydedilecek mi? Bu öğrenciler için OKUL

NUMARASI verilmemektedir. Sistem Okul Numarası olmadan girişe izin vermiyor.
Ne yapmamız lazım?
Anasınıfında okuyan öğrenci bilgileri e-okul’ a kaydedilecektir. Anasınıfında okuyan
öğrencilere OKUL NUMARASI verme zorunluluğu olmamasına rağmen kayıtlarının
yapılabilmesi için okulda kullanılmayan ve diğer öğrenci numaralarıyla çalışmayacak bir
aralıktan başlanarak geçici numara verilmelidir. Sistem her okuldaki öğrenci bilgisinin tek
olmasına izin vermektedir. Bundan dolayı bu durumda olanlara tek bir numara verilemez.
Her öğrenci için ayrı bir numara verilmelidir.

E-okul bilgi girişlerinde sadece öğrencinin kimlik bilgilerini girmek şu an için yeterli
midir? 19 Şubata kadar resimlerini aktarmak ya da diğer bilgileri düzenleyip
sisteme girmek çok zor görünüyor. Öneriniz nedir?
E-okul bir okul yönetim yazılımı şekline dönüşecektir. Bilgi girişleri devam ederken diğer
taraftan Nakil, Devamsızlık, Not Bilgileri..vb okulla ilgili bölümlerin de hazırlanması
çalışmaları devam etmektedir. Bölümler hazırlandıkça kullanıma açılacaktır. Şimdilik
sadece öğrenci kimlik bilgisinin kaydedilmesi yeterli değildir. Ekranlarda görülen bölümlere de bilgiler eksiksiz girilmelidir. Ancak bu bilgilerin girişi için 19 Şubat sınırı
yoktur. Dönem içinde de girişler tamamlanabilir. DPY-B ve OKS sınavına girecek
öğrencilerin fotoğraflarının mutlaka öncelikli olarak girilmesi gerekir.(Kurum
işlemleri/Resim İşlemleri/ Resim Ekle Ekranı) Çünkü Sınav Giriş Belgesi bu bölümden
fotoğraflı olarak alınacaktır. Yine sınavla ilgili olarak adayların sınav ücretinden muaf
olup olmadıkları, sınav yerini ve sınav sırasındaki durumlarını etkileyecek özürlerinin
olup olmadığı bilgileri bu bölümlerden alınacaktır.(Öğrenci İşlemleri/Öğrenci Dosya
Bilgileri/Genel Bilgileri Ekranı)

İlköğretim okulları dışındaki okullar bilgi girişini nasıl ve ne zaman yapacak?
Ortaöğretim okulları, özel okullar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Bağlı Okullar ve
yurtdışında Türk Okullarında okuyan öğrencilerin bilgilerinin girişi için 13/02/2007
tarihinden itibaren Sınav İşlemleri bölümünde bulunan öğrenci işlemleri bölümü
kullanıma açılacaktır. İlköğretim okulları dışındaki öğrencilerin tamamı değil sadece
2007 DPY-B ve OKS sınavına girecek olanlarla ilgili bilgiler girilecektir. İlköğretim
okulları dışındaki okullarda okuyan öğrencilerin;

Öğrenci T.C. Kimlik Numarası,
Adı soyadı,
Sınıfı,
Baba adı,
Ana adı,
Cinsiyeti,
Doğum yeri,
Doğum tarihi,
Telefonu
Elektronik posta adresi,
Engel durumu,
Alan\Bölüm\Dal bilgisi,
2828 Sayılı SHÇEK Kanunu kapsamında olup olmadığı,
Yabancı dili bilgileri girilecektir.

MEBBİS Kullanıcı kodu ve şifremle giriş yapamıyorum?
E-okul için gerekli olan kullanıcı kodu ve şifreler İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEBBİS
yöneticilerince verilmektedir. Okul kullanıcılarının bir defalık MEBBİS’ te kullandıkları
kullanıcı kodları ve şifreler e-Okul’ a aktarılmıştır. Bundan sonraki değişiklikler tamamen
e-Okul üzerinden yapılacaktır. Her iki sistemin şifresi ayrı olarak tutulabilir. Değişiklikler
birbirini etkilemez. Kullanıcı kodu ve şifresi olmayan okullar bulundukları illerdeki
Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticileriyle bağlantı kurmalıdır.

Öğrenci bilgilerini sisteme kaydettikten sonra Nüfus Müdürlüğündeki bilgilerinde
değişiklik olursa nasıl düzelteceğim?
Nüfus Müdürlüklerinden alınan bilgiler programda kırmızı etiketlerle gösterilmiştir. Bu
bilgilerin bulunduğu bölümlerde, araç çubuğu üzerindeki Yenile simgesine tıklanarak
bilgiler güncellenebilir.

Kaydettiğimiz öğrencilerin OKUL NUMARASINI değiştiremiyoruz?
Öğrenci numarası değiştirme işlemi: Okulda kayıtlı bulunan öğrencilerin okul
numaralarında ya da sınıf ve şube bilgilerinde hata varsa bu bölümden değişiklik
yapılabilir. Okul numarası her okulda tek bir öğrenciye verilebilir. Aynı okulda aynı okul numarasıyla 2 öğrenci kaydedilemez. Ancak öğrenci mezun olduktan sonra bilgileri başka
bir tabloya alınacağından mezun olan öğrencinin okul numarası yeni kayıt olan öğrenciye
verilebilir. Öğrencinin okul numarasını sehven yanlış kaydettiyseniz ve doğru numarayı
aynı zamanda başka bir öğrenci içinde kullandıysanız yapmanız gereken öncelikle
değiştireceğiniz öğrenciye okulda bulunmayan bir numara vererek kayıt işlemini yapmak
ve sonra hatalı numaraları düzeltmek olmalıdır.

Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarı
mesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?
Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakil
geldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tek
bir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı için
öğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydeden
okul müdürlüğü yapabilir.

Sınıf Listesi, Öğrenci Belgesi,..vb raporları nasıl alacağım?
EKRAN KODU
RAPOR AÇIKLAMA
SNV02001
DPY Tercih Listesi
IOG02001
Öğrenci Belgesi (Ek-3)
IOG02006
Şube Listesi (Ada Göre Sıralı)
IOG02007
Şube Listesi (Soyada Göre Sıralı)
IOG02008
Şube Listesi (Tc Kimlik No Kullanılmadan)
IOM01001
Öğrenci Sayıları
IOG02005
Şube Listesi (Öğrenci No Sıralı)
SNV02002
Tercih Listesi (Alan/Bölüm)
Öğrenci Dosyası (Hazırlanıyor)
Yatılı, burslu öğrenci listesi (Hazırlanıyor)
Engelli Öğrenci Listesi (Hazırlanıyor)
2828 Sayılı SHÇEK kanuna bağlı öğrenci listesi
(hazırlanıyor)
Öğretmen çocukları listesi (hazırlanıyor)


Eklediğim bir şubeyi silemiyorum?
Programda şube silme işlemi yoktur. Silmek istediğiniz şubeyi seçerek Kapalı
göstermeniz gerekir. Kapalı şubeler listelerde görünmemektedir.

Okulumda görevlendirmeyle gelerek derse giren öğretmenler var. Bunları Şube
Öğretmenleri listesinde göremiyorum?
Kadrosu başka okulda görüldüğü halde görevlendirmeyle gelerek derse giren
öğretmenlerin görevlendirme bilgileri MEBBİS –Atama Modülü –Personel
Görevlendirme bölümüne işlenmelidir. Bu bölüme öğretmenin görevlendirildiği okulla
ilgili bilgiler işlendiğinde programda görülecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul Bilgi Not Sistemi

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada ve daha sonra milli eğitim bakanımız sayın Hüseyin çelik'in sözlü açıklamasında, e-okul uygulamasına resmi ve özel okulların yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarının ve özel ilköğretim okullarınında dahil olacağı bildirildi.
Bakan Hüseyin Çelik, "e-Okul Uygulaması" konusunda yayımladığı genelgede, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini "web tabanlı" yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.

"e-okul uygulaması'nda" öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek. Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul not girisi sistemi nedir

e-okul notları Hükümetten yapılan yazılı açıklamada ve daha sonra milli eğitim bakanımız sayın Hüseyin çelik'in sözlü açıklamasında, e-okul uygulamasına resmi ve özel okulların yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarının ve özel ilköğretim okullarınında dahil olacağı bildirildi.
Bakan Hüseyin Çelik, "e-Okul Uygulaması" konusunda yayımladığı genelgede, "e-Dönüşüm Türkiye Projesi" kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini "web tabanlı" yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.

"e-Okul uygulamasında" öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
"Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek. Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul öğrenci not girişleri

e-okul da öğrenci not girişleri modülü aktif hale geldi.Devamsızlıklar gibi aktarmaları yapabilirsiniz.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul


Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, e-Okul Bütçeleri Projesinin tanıtımı amacıyla MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen toplantıya katıldı.


Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, e-Okul Bütçeleri Projesinin tanıtımı amacıyla MEB Baş öğretmen Salonunda düzenlenen toplantıda konuştu. Okul kayıtlarının, sınav başvurularının, öğretmen atamalarının ve diğer birçok işlemin internet üzerinden gerçekleştirildiğine işaret eden Bakan Çelik, şimdi de e-kitap projesi üzerinde çalışıldığını anlattı. Okulların yüzde 85-90ında internet bağlantısı bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, Bu projeyle öğrencilerimiz internete girdiği zaman bütün ders kitaplarından örnekler görecekler ve interaktif olarak bundan yararlanma şansı elde edecekler diye konuştu.

e-Okul Bütçeleri Projesini anlatan Bakan Çelik, eğitimin finansmanının ve eğitimle ilgili harcamaların kayıt altına alınacağını söyledi. Eğitim finansmanının ve harcamaların sadece konsolide bütçeden ibaret olmadığını belirten Bakan Çelik, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verilebilirliğin önemli olduğunu, bu nedenle e-Okul Bütçesinin önemli bir rol üstleneceğini kaydetti. Bakan Çelik, kayıt altına alınmazsa, hesap verilebilirlik olmazsa kamu yönetiminin şaibeden kurtulamayacağını ifade etti.

Eğitim için ayrılan bütçeye değinen Çelik, konsolide bütçeden eğitim yatırımları için 1.3 milyar YTL ayrıldığını, ilköğretim yatırımları için illere yaklaşık 500 milyon YTL göndereceklerini kaydetti.

Eğitime, kurum ve kuruluşların yaptığı katkıları anlatan Bakan Çelik, TOKİnin 250 okul yaptırdığını, Türk Telekomun geçen yıl 100 milyon YTL aktardığını, bu parayla 23 ilde okul inşa ettirilerek gelecek eğitim-öğretim yılında hizmete açılmasının planlandığını ifade etti. Türk Telekomun bu yıl 100 milyon YTL daha aktaracağını söyleyen Bakan Çelik, Bununla ilgili planlamamızı da yaptık. Bu parayı 17 ilde okul yapımına ayıracağız dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 50 spor salonunun yakında kendilerine teslim edileceğini kaydeden Çelik, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında 23 bin derslik yaptırıldığını anlattı.

Okul aile birliklerinin de bütçesi olduğunu, okul ürettikleri kendi ürettikleri kaynaklar bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, tüm bu kaynakların kullanımında şeffaf olunmasının önem taşıdığını vurguladı. e-Okul bütçesinin bunu sağlayacağını belirten Bakan Çelik, bundan önce okulun kasasında toplanan paralar nedeniyle çeşitli ithamlarda bulunulduğunu, ancak artık bunun ortadan kalkacağını söyledi.

Bakan Çelik, Bir toplumda eğer yolsuzluk birçok kitle tarafından, geniş bir kesim tarafından paylaşılıyorsa kolay kolay üstesinden gelemezsiniz. Geniş bir kitle tarafından paylaşıldığı zaman o yolsuzluğun üstüne gitseniz de sonuç alamıyorsunuz, çünkü minareyi çalan kılıfını hazırlıyor. Çalışma arkadaşlarımızı, okullarımızı böyle birşeyden tenzih ederim dedi. Çelik, bütün okulların müstakil bütçesi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Eğitim harcamaları ve finansmanı konusunda UNESCO, OECD ve EUROSTAT (AB İstatistik Ofisi) gibi kurumlara Türkiye'nin gönderebileceği sağlıklı verileri bulunmadığını kaydeden Bakan Çelik, OECDde Türkiye'nin karşısı nokta nokta geçerdi. Ama biz biliyoruz ki insanlar eğitim harcamasından kesinlikle çekinmiyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Eğitime % 100 Destek Kampanyası kapsamında 3 yılda 2.5 milyar YTLdir diye konuştu. Bakan Çelik, e-Okul bütçeleri Projesi ile her türlü bağışın, katkının, harcamanın kayıt altına alınmış olacağını, şeffaflık sağlanacağını söyledi.

Karne parası konusuna da değinen Bakan Çelik, genelge yayımladığını belirterek,Veliler kesinlikle karne parası vermeyecek dedi. Ancak gönüllü bağışta bulunmak isteyenlerin de engellenmeyeceğini belirten Bakan Çelik,Velilerimiz ödedikleri paraların yerini bulduğuna inanırlarsa kesinlikle gönüllü bağıştan çekinmeyeceklerdir diye konuştu.

Bilişim altyapısının Türkiye'de yaygınlaştığını söyleyen Bakan Çelik, internetin getirebileceği bazı olumsuzluklar olabileceğini ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, servis sağlayıcılardan itibaren özellikle zarar verici yayınların servisinin kesilmesi yönünde ciddi bir mevzuat çalışması yapıldığını anımsattı. Bakan Çelik, Kesin çözüm bunu kaynağından kesmektir. İnternet bu anlamda olumsuz kullanılıyor. İnsanlar eskiden tuvaletlerin kapısının arkasına yazacakları şeyleri şimdi internet ortamında yazıyorlar dedi.

e-Okul Bütçeleri Projesi'nin yürütecek olan Hacettepe Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen de duvarların içine kapalı bir üniversite olmamak için gerek toplumun gerekse kamunun ve devletin ihtiyaçlarına cevap veren bir üniversite olmak gerektiğine inandıklarını belirterek, bu anlayışla projeye katkı yaptıklarını anlattı. Özgen, bu projenin, MEB ile ortaklaşa yürüttükleri üçüncü proje olduğunu söyledi.
Projeye finansman desteği sağlayan TÜBİTAK?ın Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci de yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Proje, Türkiye genelinde eğitim-öğretim kurumlarına aktarılan kaynaklar ile kaynakların harcanmasının takip edilmesini, okullar bazında yapılan harcamaların belirlenerek denetlenmesini, okullara yapılan bağışların/katkıların izlenmesini, kamu kaynaklarının ihtiyaç olan yerleşim birimlerine yönlendirilmesini, harcamalarda şeffaflık sağlanmasını, eğitim harcamalarına yönelik güncel veriler üretilmesini ve bunun uluslararası kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasını hedefliyor.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>