15 Ocak 2008 Salı

e-Okul Bilişim Altyapısı

Bilişim altyapısının Türkiye'de yaygınlaştığını söyleyen Bakan Çelik, internetin getirebileceği bazı olumsuzluklar olabileceğini ancak Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, servis sağlayıcılardan itibaren özellikle zarar verici yayınların servisinin kesilmesi yönünde ciddi bir mevzuat çalışması yapıldığını anımsattı. Bakan Çelik, ?Kesin çözüm bunu kaynağından kesmektir. İnternet bu anlamda olumsuz kullanılıyor. İnsanlar eskiden tuvaletlerin kapısının arkasına yazacakları şeyleri şimdi internet ortamında yazıyorlar? dedi.

e-Okul Bütçeleri Projesi?nin yürütecek olan Hacettepe Üniversitesi?nin Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen de ?duvarların içine kapalı bir üniversite olmamak için gerek toplumun gerekse kamunun ve devletin ihtiyaçlarına cevap veren bir üniversite olmak gerektiğine inandıklarını? belirterek, bu anlayışla projeye katkı yaptıklarını anlattı. Özgen, bu projenin, MEB ile ortaklaşa yürüttükleri üçüncü proje olduğunu söyledi.
Projeye finansman desteği sağlayan TÜBİTAK?ın Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci de yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

0 yorum: