12 Ocak 2008 Cumartesi

e-Okul Şube İşlemleri

Bu grupta, okula ait sınıfların şube oluşturma işlemleri ile okulda derse giren ve İLSİS’te kayıtlı olmayan öğretmenler için giriş yapılabilecek sayfalar bulunur.

Şube Ekle
Okulda bulunan şubelerin tanımlanacağı ekrandır. Her eğitim-öğretim dönemi için şube tanımlama işleminin yapılması gerekir.
Bu sayfada yeni bir şube ekleyebilirsiniz daha önce eklemiş olduğunuz şube üzerinde çeşitli işlemler yapabilirsiniz. Ekleme işleminde sınıf ve şube seçimi zorunlu alanlardır.
Sınıf: Ekleyeceğiniz sınıfı seçebileceğiniz alandır.
Şube: Ekleyeceğiniz şube adını(A,B,C…) seçebileceğiniz alandır.
Müdür Yardımcısı: Yukarda seçmiş olduğunuz sınıf ve şubeden sorumlu müdür yardımcısını seçebileceğiniz alandır.(Bu alana bilgiler İLSİS’ten gelecektir.)
15Kullanım Kılavuzu
Sınıf Öğretmeni: Yukarda seçmiş olduğunuz sınıf ve şubeden sorumlu sınıf öğretmenini seçebileceğiniz alandır. (Bu alana bilgiler İLSİS’ten gelecektir.)
Sınıf Başkanı: Daha önce bu sınıf ve şubeye kaydetmiş olduğunuz öğrenciler bu açılır listede görüntülenir. Bu öğrenciler arasından sınıf başkanı seçebileceğiniz alandır.
Sınıf Başkan Yardımcısı: Daha önce bu sınıf ve şubeye kaydetmiş olduğunuz öğrenciler bu açılır listede görüntülenir. Bu öğrenciler arasından sınıf başkan yardımcısı seçebileceğiniz alandır.
Şube Sabah/Öğlen Grubu: Ekleyeceğiniz şube için öğretim şeklini seçebileceğiniz alandır.
Şube Durumu: Ekleyeceğiniz şubenin açık veya kapalı olmasını seçebileceğiniz alandır.
Bu alanların hemen altında sistemde kayıtlı şube bilgileri görülmektedir. Bu kısımda butonuna tıklayarak şubelere ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Şube silme işlemi yapamazsınız ancak şubeyi açık veya kapalı duruma getirebilirsiniz.

0 yorum: