17 Ocak 2008 Perşembe

Online Haber Modülü

Online Haber Modülü : Çok kullanıcılı ve editör sistemine dayalı bu haber sistemi ile konu ile ilgili öğrencilerinizden oluşturulmuş bir grupla okul gazetesi oluşturabilirsiniz. Bu sistemde öğrenciler günlük okuldan, ilçeden yada ülkeden derledikleri haberleri çeşitli başlıklar altında yayınlayabilirler. Kendilerine ana yönetici tarafından verilecek olan editör adı ve şifre ile sisteme giriş yapacak olan bu editörler sadece haber bölümü için yetkili olabilecek ve düzenleme yapabilecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Okul Arkadaşım

Online Okul Arkadaşım : Bu modül okulunuzdan mezun olan tüm öğrencilerin yıllık olarak arşivlenmesini amaçlamaktadır. Okulunuzdan mezun olan öğrenciler ileriki yıllarda bu modül üzerinden diğer arkadaşlarıyla mesajlaşmaya ve görüşmeye devam edebilirler. Tıpkı bir yıllık gibi mezun olurken her öğrencinin dilerse diğer öğrenci için notlar yazabileceği bir sistemdir. Bu sistem istenirse sadece okul öğrencileri için istenirse tüm site ziyaretçileri için açık bir duruma getirilebilir. Mezun öğrenciler için bir nevi yıllık görevi yapan sistem içerisinde resim ekleme , mesajlaşma , yıla göre okul arkadaşı arama , öğretmene mesaj gönderme gibi çeşitli fonksiyonlar bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde okul arkadaşları birbirinden kopmamış olacak iyi durumda olan öğrenciler diğerlerine yardımcı olabilecektir. Benzer web sayfalarına yıllık ödemeler yaparak okul arkadaşlarına ulaşan öğrenciler için ücretsiz yada ücretli sunabileceğiniz bu hizmet öğrencileriniz tarafından çok benimsenecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Devamsızlık modülü

Online Devamsızlık modülü : Bu Modül sistem yöneticisi tarafından yada sistem yöneticisinin yetki verdiği bir kullanıcı tarafından yönetilir. Öğrencilerin devamsızlıkları günlük yada haftalık olarak toplu yada bireysel olarak sisteme eklenir. Bu modül eğer eklenti modülü kurulu ise kullanılmayabilir. Devamsızlıklar sistem yöneticisi tarafından otomatik olarak yüklenecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Not Modülü Eklenti

Online Not Modülü Eklenti : Bu Modül eklenti sadece belli okul programlarını kullanan okullarda geçerlidir. Okul programından alınan örnek dosya incelenir ve eğer çalışması mümkün ise bu modül eklentisi sisteme eklenir. Bu eklenti ile not ve devamsızlık bilgileri öğretmenler tarafından tek değil Ana yönetici tarafından okul programından direk web sayfasına online olarak bir kerede yüklenir. Mevcut okul programlarının sadece bir kısmı bu modül tarafından desteklenmemektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Not Modülü

Online Not Modülü : Bu modül 2 bölümden oluşur.
-Birinci bölümde okul öğretmenleri için oluşturulmuş öğretmen girişi bulunmaktadır. Bu bölümde öğretmenler sistemde dersine girdiği öğrencilerin bireysel yada bütün sınıfın not tablolarını görürler ve üzerinde değişiklik yaparlar. Yeni yazılı ve sözlülerin girişlerini ister toplu sınıf tabloları üzerinden isterlerse bireysel öğrenci tablolarından yazarlar. Öğretmenler ayrıca bireysel öğrenci tablolarında öğrenciler için yorumlar yazabilirler.

-İkinci Bölüm veli giriş sistemini oluşturmaktadır. Bu bölümde veliler kendilerine okul tarafından (Bizim Her öğrenci için hazırlayacağımız ) verilmiş olan öğrenci no ve veli şifre ile sisteme giriş yaparlar . Velisi bulundukları öğrencinin not durumunu Eğer gerekli modül yüklü ise devamsızlık durumunu öğrenirler.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Online Web Yönetim Modülü

Online Web Yönetim Modülü : Bu modül ile sizin için hazırlanmış olan web sayfanızı hiçbir teknik bilgiye gerek duymaksızın kolayca güncellemenizi sağlamaktayız. Online olarak yönetilen bu yönetici bölümü Parola korumalıdır ve bir kullanıcının kullanması için tasarlanmıştır. Web sayfanızın içerisindeki ve sizin tarafınızdan seçilen tüm içerikler bu modül yardımıyla yönetilir. Siteniz için içerik belirleme imkanı size verilmiştir. Çünkü E-Okul bir kez hazırlanmış ve isteyenlere satılan bir hazır portal sistem değildir sizin istekleriniz doğrultusunda hazırlanan bir sistemdir. Okulumuz , Kadromuz , Faaliyetlerimiz , başarılarımız ,Önerileriniz , Anket sistemi , Resim galerisi , duyurular ve haberler v.b. tüm bölümlerde ihtiyaç duyacağınız tüm işlemler online gerçekleşir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul Nasıl Çalışır

E-Okul Nasıl Çalışır : E-Okul sistemi sizin için hazırlanmış yazılım içeren bir web sayfasına dayanmaktadır. Sistem için öncelikle web sayfası isminiz ve alanınız alınır daha sonra E-Okul sisteminin kurulması gerçekleşir . E-Okul çeşitli modüllerin birleşiminden oluşmaktadır. Bu modüllerin sizin ihtiyacınız doğrultusunda birleşmesiyle kusursuz bir yönetime ulaşılır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul’u Kullanmak

E-Okul’u Kullanmak : E-Okul sistemi kendisine yapılan birçok eklentisine rağmen çok basit bir yönetim şekline sahiptir. E-Okulu okuma yazma bilen her birey bilgisayar kullanmasını çok iyi bilmese de rahatlıkla kullanabilir. Sistem kurlum aşamasında her modül için ayrı ayrı hazırlanmış görsel anlatım cdleri gerekli sayıda kopya oluşturularak kişilere verilir. Gerek duyulması halinde teknik destek ,paketi kullanmakta olan tüm okul personeline ve velilere gerek telefonla gerekse e-mail ile verilmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-Okul’un Amacı

E-Okul’un Amacı : Okulun çalışmalarının, başarılarının yayınlanarak okulun durumu hakkında bilgi vermenin yanı sıra öğrencilerin devamsızlık durumu ,yazılı ve sözlü notları gibi bilgileri velilere kolayca ulaştırabilmektir. Bu sistem sayesinde veliler kendilerine okul tarafından (Bizim Her öğrenci için hazırlayacağımız ) verilen veli şifreleri ile sisteme girebilecek, velisi bulunduğu öğrencinin not durumunu , devamsızlık durumunu, ders öğretmenlerinin değerlendirmelerini online olarak ulaşabilecekler. Bu sayede öğretmenler ile veliler arasında da bir bağlantı oluşturulmuş olacaktır.
Bir çok veli okula gelmek için zaman bulamamakta bazı veliler ise okula gelerek öğretmenlere öğrencileri hakkında sorular sormaya çekinmektedir. Bir çok öğrenci devamsızlık yada not durumu hakkında velisi okula çağrıldığında bunu velisine haber vermemektedir. E-Okul sistemi sayesinde bu sorunlar ortadan kalkacak ve veliler öğrencilerin durumları hakkında kesin bilgilere ulaşacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e okul Öğrenci belgesi

e-okul sisteminde öğrenci belgesi almak için: Sınıf Listesi, Öğrenci Belgesi,..vb (not girişi) raporları nasıl alacağım?
EKRAN KODURAPOR AÇIKLAMASNV02001DPY Tercih ListesiI OG02001 Öğrenci Belgesi (Ek-3)IOG02006 Şube Listesi (Ada Göre Sıralı)IOG02007 Şube Listesi (Soyada Göre Sıralı)IOG02008Şube Listesi (Tc Kimlik No Kullanılmadan)IOM01001 Öğrenci SayılarıIOG02005 Şube Listesi (Öğrenci No Sıralı)SNV02002 Tercih Listesi (Alan/Bölüm)Öğrenci Dosyası (Hazırlanıyor) Yatılı, burslu öğrenci listesi (Hazırlanıyor) Engelli Öğrenci Listesi (Hazırlanıyor)2828 Sayılı SHÇEK kanuna bağlı öğrenci listesi(hazırlanıyor) Öğretmen çocukları listesi (hazırlanıyor)


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

E-OKUL Karne İçin Son Uyarılar

Daha önce duyurulduğu gibi e-Okul sistemine veri girişi için son tarih 18/01/2008'dir. Son günlerde sistem kullanımı yoğunlaşabileceğinden okullarımızın işlemlerini bu tarihe kadar geciktirmemeleri önerilir e okulİlköğretim okulları karne vb. belgeleri e-okul sisteminden alınması zorunludur. Veri girişinin eksik yapılmış olmasından dolayı karne alamamış öğrenci kalmayacaktır. Veri girişlerinin son tarih gelmeden tamamlanması için okul müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. İnternet bağlantısı olmayan okullarımız da e-okul sistemini kullanacaklardır. Bu okullarımıza ihtiyaç halinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri internet ortamı sağlayacaktır.
Ders işlemleri ekranlarından birindeki eksiklik not girişi yapılamaması, karne vb. belgelerin alınamaması gibi sonuçlara yol açacaktır. Menü işlem sırası olarak yukarıdan aşağıya doğru sıralanmıştır. Örneğin; Ders Başlangıç ve Bitiş saatlerinin girilmemesi, Ders Programı veya Not işlemleri menüsünde sorunlara yol açacaktır. Veri girişinde sorunlar yaşanıyorsa aşağıdaki hatalardan biri yapılmıştır;
a) Öğretmen kullanıcı tanımları doğru yapılmamıştır. Kullanıcı tanımlarken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.
b) Ders öğretmenleri belirlenmemiştir.
c) Haftalık Ders Programı hatalıdır.
d) Ders Başlangıç ve Bitiş saatleri girilmemiştir.
e) Davranış Notları için Kurum İşlemleri-Şube İşlemleri - Şube Ekle ekranında şube için Sınıf Öğretmeni tanımlanmamıştır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e okul öğrenci kaydetmek

e okul sisteminde öğrenci kaydetmek için ~ Öğrenciyi kaydetmek istediğimde şu an başka bir okulda kayıtlı şeklinde bir uyarımesajı alıyorum. Ne yapmam gerekli?Öğrenciler şu an halen devam ettikleri okulda kaydedilmek zorundadır. Sehven nakilgeldiği okula kaydedilen öğrencilerde bu uyarı mesajı çıkmaktadır. Öğrenci aynı anda tekbir okulda kayıtlı görülebilir. Bu nedenle Nakil Ekranları henüz açık olmadığı içinöğrencinin nakil geldiği okuldan silinmesi gerekir. Silme işlemini de bilgiyi kaydedenokul müdürlüğü yapabilir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>