23 Ocak 2008 Çarşamba

e-Okul Sistemi

e-Okul sistemi içerisine T.C. Kimlik Numarası değiştirme (Kurum işlemleri / Bilgi Giriş İşlemleri / T.C. Kimlik No. Değiştirme) bölümü eklenmiştir. Geçici numarayla kayıtlıyken yeni numara alan ya da T.C. Kimlik Numarası sehven hatalı girilen öğrenciler için bu bölüm kullanılacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okullar Karne Döküm İşlemleri

e-Okul sistemi içerisine; Karne işlemlerini bitiren okullar mutlaka sistem üzerinden Karne ve döküm işlemleri tamamlandı seçeneğini seçerek kayıt etmelidirler. Aksi takdirde sistemde karnesini almayan okullar listesinde görülür.

Okullar karne döküm işlemlerini en geç 23/01/2008 Çarşamba günü tamamlamaları gerekmektedir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-Okul Uygulaması Veri Giriş İşlemleri

e-Okul sistemindeki okul müdürleri, İLSİS' ten alınmaktadır. Kadrolu okul müdürünün diğer bir okulda müdür vekili olarak görevlendirilmesi, aynı okula diğer bir okul müdürünün vekaleten görevlendirilmesi gibi durumlarda okulda birden fazla okul müdürü görülmektedir. Bu durumda, e-Okul sisteminde görülen müdür adında karışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında; okul listesinde görülmesi gereken müdürün en son görev/görevlendirme tarihi ile diğer müdürün en son görev/görevlendirme tarihi karşılaştırılmalıdır. e-Okul sistemi görev/görevlendirme tarihi en büyük olan müdürü okul müdürü olarak e-Okul sisteminde göstermektedir.


Dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta, okul müdürünün görev/görevlendirme kaydı dışında müdür olarak atandığı okul için, Ders Tamamlama İşlemleri bölümünde kaydı olmamalıdır. Varsa da bitiş tarihi dolu olmalıdır.

Örnek 1: Ali ÖZTÜRK, Atatürk İlköğretim Okulunda kadrolu okul müdürüdür ve 24/10/2007 tarihinde atanmıştır. Veli TÜRK' te aynı okula 19/10/2007 tarihinde müdür vekili olarak görevlendirilmiştir. Bu durumda e-Okul' da müdür adı bölümünde görevlendirme tarihi büyük olan Ali ÖZTÜRK, müdür olarak görülür. Görevlendirmesi yapılan müdür vekili görünmez. Veli TÜRK' ün okul müdürü olarak görülebilmesi için 24/10/2007 tarihinden daha büyük bir tarihle görev/görevlendirme kaydı olmalıdır.

ALİ ÖZTÜRK --- 24/10/2007 ------Atatürk İlköğretim Okulu (KADROLU MÜDÜR)
VELİ TÜRK ---- 19/10/2007 ---Atatürk İlköğretim Okulu (GÖREVLENDİRME MÜDÜR VEKİLİ)

Örnek 2: Yukarıdaki örnekte Veli ÖZTÜRK' için Atatürk İlköğretim Okulunda müdür vekili olarak atanmadan önce yapılmış bir DERS TAMAMLAMA KAYDI varsa onun bitiş tarihi de girilmelidir. Zaten okul listesinde müdür olarak görüneceği için ders tamamlama bilgisine ihtiyaç kalmayacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul Sisteminde Karşılaşılan Sorunlar

Eğitim - Öğretimde önemli bir gelişme olan; Okul Yönetim Sistemi ve Bakanlık Bilgi Sistemi olarak yürütülen e-okul projesinin sağlıklı ve kararlı bir şekilde yürütülebilmesi için tüm okul müdürlerinin ve yetkililerinin titizlikle takip etmeleri gerekmektedir. e-okul sistemini kullanırken karşılaşabileceğiniz tüm sorunların cevabına ulaşabilmek için aşağıdaki linki lütfen tıklayınız...
http://e-okul.meb.gov.tr/e-Okul-SSS.pdf


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>