21 Ocak 2008 Pazartesi

İnternet ihbar hattı

İhbar hattı projesi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “İnternetin Bilinçli Kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi” kapsamında yürütülen bir faaliyettir.

İnternet ihbar hattı internette yer alan her türlü zararlı içeriğe ilişkin şikâyetin alınacağı, değerlendirileceği bir birim olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İnternet ihbar hattı öğrencilerimize, öğretmenlerimize tüm vatandaşlarımız ile resmî birimlerimize açıktır.

İnternet ihbar hattı internet ortamında yer alan zararlı içeriğin ihbar edilmesini sağlama amacıyla kurulmuştur. İnternet içeriğiyle ilgisi olmayan bildirimler dikkate alınmayacaktır.

Neleri İhbar Edeceğiz?
İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri, çevrimiçi olduğunuz bir sitede yer alan zararlı içeriğe sahip web sayfalarını aşağıdaki formu doldurmak suretiyle ihbar edebilirsiniz.

İnternet ihbar hattı


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

Devamsızlık Modülü

OOS den E-Okula Devamsızlık gönderme modülü eklendi
Nasıl Indiriliyor ? 212.175.12.134/program/oos_1.exe linkine tıklayınEkrana gelen pencerene çalıştırı seçin sonra OOS Programını açın
8 İletişim -> E-Okul İşlemleri menüsünden E-Okul moldülüne çalıştırın
Günlük Devamsızlıkları E-Okula Gönder sekmesine gelinDevamsızlığı Liste butonuna tıklayın sonraDevamsılık Bilgisini gönder butonuna tıklayın
Sonra Arkanıza yaslanın ve E-Okula devamsızlıkların gidişini izleyin
Geçmiş yıl notları ve Ağırlıklı yılsonu notalrı ile ilgili çalışmamız devam etmektedir. Yakında oda yayınlanacak (Şuan Test Ediyorum çokyakında yayınlanacak)
Not : okulunuzda 1den fazla bilgisayarda e-okul işlemi yapıyorsanız her bilgisayarda bu işlemi yapmanız gerekecektir.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>

e-okul kapsamındaki duyurular

E-Okul Projesinde Özel Okullar ile Ortaöğretim kurumları için Sınav Bilgileri ekranı kullanıma açılmıştır. Ortaöğretim okullarımız ile Özel okullar sadece 2007 yılında DPYB ve OKS sınavına girecek öğrencilerin veri girişini yapacaklardır.Diğer öğrencilerin veri girişi şimdilik yapılmayacak ve bununla ilgili ekranlar ileride kullanıma açılacaktır. E-Okul a bilgisi girilmeyen öğrenci DPYB ve OKS sınavına müracaat edemeyecektir. Bu yüzden Özel okul ve Ortaöğretim okullarımız kendi okullarında sınava girecek öğrencileri tespit ederek Sınav Bilgileri ekranında veri girişlerini yapacaklardır. Sisteme mevcut İLSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılacaktır. Bilgi girişi 19 Şubata kadar bitirilecektir. Sınava başvurular başladıktan sonra öğrenci internet üzerinden başvuruya girince okulların E-Okul da girdiği veriler otomatik olarak başvuruya yansıyacaktır.


| e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi | >>>