12 Ocak 2008 Cumartesi

e-Okul Sistemi ile Yapılabilecek İslemler

1-Öğrenci Bilgi Sistemi sayesinde öğrencilere yada velilere vereceğiniz şifrelerle not durumlarını , devamsızlıklarını ve öğretmenlerin haklarındaki düşüncelerini online internet üzerinden öğrenebilecekler.
2-Rehberlik Hizmetlerini İnternet üzerinden yapabileceksiniz.Öğrencilere sınavlarla ilgili ,yaşamları ile ilgili makaleler sunabileceksiniz.
3-Rehberlik Danışma işlemlerini İnternet üzerinden yapabileceksiniz.Bu sistemde öğrenciler isimsiz(Rumuz ile) olarak rehberlik servisine başvurabiliyorlar.Daha sonra rumuzlarını girerek Rehber öğretmenin sorularına karşı verdiği cevapları okuyabiliyorlar.Bu sistem denenmiştir ve şuan Aksaray Anadolu Öğretmen Lisesinde kullanılmaktadır.Çok başarılı olmuştur.
4-Öğretmenlerinize ve Öğrencilerinize E-posta adresi verebileceksiniz.Bu E-posta adresleri okulunuz ismi altında olacaktır.Örneğin orhancam@fenlisesi.com gibi.Bu E-postaları siz çok rahatlıkla kolay bir yönetim sayfasından yapabileceksiniz.
5-Sms Gönderme Sistemi ile Öğrencilerinizi,Öğretmenlerinizi ve Velilerinizi gruplara ayırıp tek mesaj yazıp gönderdiğinizde belirlediğiniz gruba sms gönderebileceksiniz.Yada özel mesaj gönderebileceksiniz.Örneğin Devamsızlık ve not durumlarını ilgili veliye göndermek gibi yada sınavlar öncesi motivayon öncesi ilgili öğretmen ve öğrencilere gibi.

0 yorum: