10 Ocak 2008 Perşembe

E-okul ortaöğretime geçiş için de uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ''e-okul uygulamasını'' Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) için de uygulayacak.
document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');document.write('');
MEB, uygulama alanını genişlettiği e-okul sistemi ile okulların kurum, sınav, yönetici ve öğrenci iş ve işlemlerini web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştiriyor. Uygulamayla kırtasiyeciliğin azaltılması ve zaman tasarrufunun sağlanması amaçlanıyor.
Bakanlığın konuya ilişkin yayımladığı genelgede, e-okul uygulamasının başarılı olabilmesinin, uygulayıcıların sistemi benimsemesi ve zamanında sisteme girmeleri ile mümkün olacağı belirtildi.
Genelgede, ''Öğrenci devam-devamsızlık, not girişi, öğrenci bilgi girişi, sınıf listelerinin oluşturulması'' gibi bilgi girişlerinin hiçbir gecikmeye meydan verilmeden sisteme işlenmesinin gerektiğinin altı çizildi.
Sistemde, öğrenci gelişim raporu, öğrenci karnesinin yanı sıra OGES'te kullanılacak ''öğrenci başarı puanı'' ve ''davranış puanı''nın da oluşturulacağı ve bunların sisteme girilmesinin yasal bir zorunluluk olduğu belirtildi.
e-okul sisteminin ilköğretim okullarınca düzenli kullanılmaması ve bilgilerin eksik girilmesinin, geriye dönük telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı da kaydedildi.

0 yorum: