17 Ocak 2008 Perşembe

E-OKUL Karne İçin Son Uyarılar

Daha önce duyurulduğu gibi e-Okul sistemine veri girişi için son tarih 18/01/2008'dir. Son günlerde sistem kullanımı yoğunlaşabileceğinden okullarımızın işlemlerini bu tarihe kadar geciktirmemeleri önerilir e okulİlköğretim okulları karne vb. belgeleri e-okul sisteminden alınması zorunludur. Veri girişinin eksik yapılmış olmasından dolayı karne alamamış öğrenci kalmayacaktır. Veri girişlerinin son tarih gelmeden tamamlanması için okul müdürlüklerinin gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. İnternet bağlantısı olmayan okullarımız da e-okul sistemini kullanacaklardır. Bu okullarımıza ihtiyaç halinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri internet ortamı sağlayacaktır.
Ders işlemleri ekranlarından birindeki eksiklik not girişi yapılamaması, karne vb. belgelerin alınamaması gibi sonuçlara yol açacaktır. Menü işlem sırası olarak yukarıdan aşağıya doğru sıralanmıştır. Örneğin; Ders Başlangıç ve Bitiş saatlerinin girilmemesi, Ders Programı veya Not işlemleri menüsünde sorunlara yol açacaktır. Veri girişinde sorunlar yaşanıyorsa aşağıdaki hatalardan biri yapılmıştır;
a) Öğretmen kullanıcı tanımları doğru yapılmamıştır. Kullanıcı tanımlarken mutlaka TC Kimlik Kısıtlaması girilmelidir.
b) Ders öğretmenleri belirlenmemiştir.
c) Haftalık Ders Programı hatalıdır.
d) Ders Başlangıç ve Bitiş saatleri girilmemiştir.
e) Davranış Notları için Kurum İşlemleri-Şube İşlemleri - Şube Ekle ekranında şube için Sınıf Öğretmeni tanımlanmamıştır.

0 yorum: